RuusuLikööri

Reseptiä katsottu 4 078 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1 litra punaisia tuoksuvia ruusun terälehtiä
½ litraa sokeria
½ litraa Vodkaa
(pari tippaa punaista elintarvikeväriä)

Ohjeet

Kerää ruusun terälehdet puhtaalta paikalta (oma piha). Jos kuitenkin keräät läheltä tietä (kurtturuusu), huuhtele terälehdet haaleassa vedessä ja laita pyyhkeen päälle kuivumaan.

Lado terälehtiä ja sokeria kerroksittain isoon lasipurkkiin. Laita purkki valottomaan paikkaan. Seuraavana päivänä ja viitenä seuraavana ravistele purkkia kerran päivässä. Viikon kuluttua avaa purkki ja kaada vodka päälle. Ravistele ja jätä taas viikoksi tekeytymään. Käy ravistelemassa purkkia kerran päivässä. Viikon päästä suodata juoma ja pullota.

Ensialkuun on todella huumaava ruusuntuoksu!! Hälvenee kyllä ja on sitten miellyttävä aromi, maku hyvä, miellyttävä, arvokas! Alussa makukin on häkellyttävä, mutta tasaantuu, jo seuraavana päivänä maistuu erilaiselle. Aivan oikeaa likööriä! Ennen pullotusta väri on ruskehtava, voi lisätä hiukan elintarvikeväriä jollei väri muutu punaiseksi. Tein tämän ohjeen mukaan, itse olisin lisännyt vodkan heti eikä vasta viikon päästä, tuntui ettei onnistu, mutta onnistuihan tuo!

Anna ruusujen kukkia, poimi terälehdet vasta kun kukka on näyttänyt parhaat puolensa! Kerää aurinkoisella ilmalla.

ohje Viherpiha


Tilaa Kotikokin uutiskirje!

Kaipaatko ideoita ruoanlaittoon? Kotikokin uutiskirje tarjoaa sinulle reseptit viikon jokaiselle päivälle sekä mahdolliset Kotikokin ja yhteistyökumppanien tarjoukset. Arvomme tilaajien kesken kuukausittain 100 euron arvoisen S-ryhmän lahjakortin.

Tilaamalla uutiskirjeen suostut käyttöehtoihimme. Lue tietosuoja tästä.

Lue Alman käyttöehdot tästä

Kiitos tilauksesta! Olet liittynyt listalle onnistuneesti. Jokin meni pieleen tilauksessa. Yritä uudestaan.
Ladataan...

Kommentit

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.