11 767
11 767

Vadelmavaahdolla täytetyt tuulihatut

10 annosta

Raaka-aineet

1 dl vettä
50 g leivinmargariinia
0,75 dl vehnäjauhoja
1 kpl kanamunia
TÄYTE
100 g vadelmia
1 dl kuohukermaa
(tomu)sokeria

Jaa resepti

Ohje

Kiehauta vesi kattilassa, sulata margariini sen joukkoon. Lisää jauhot kerralla ja sekoita puuhaarukalla, kunnes irtoaa kattilan reunoista. Ota pois levyltä ja anna jäähtyä muutama minuutti. Lisää kananmuna taikinaan sähkövatkaimella voimakkaasti vatkaten.

Laita taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperille haluamasi muotoisia taikinapaloja. Itse käytin isoa tähtityllaa ja pursotin noin 10 cm pituisia tankoja. Paista uunissa 200 asteessa, riippuen tuulihattujen koosta, 10-20 min (omat tankoni vaativat sen 20 min).

Soseuta vadelmat mikäli käytät tuoreita. Pakastevadelmista kannattaa valuttaa ylimääräinen neste pois. Niin tuoreista kuin pakastevadelmista voi halutessaan paseerata siemenet pois painelemalla soseutetut vadelmat siivilän läpi, jolloin siemenet jäävät siivilään. Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi, nostele vadelmasose vaahdon sekaan ja mausta sokerilla itsellesi sopivaksi. Anna vaahdon jähmettyä jääkaapissa noin puoli tuntia.

Voit halutessasi tehdä vaahdosta ryhdikkäämmän, moussemaisen tekemällä pohjaksi valkuaisvaahdon vatkaamalla 1 kpl valkuaisia ja hieman tomusokeria kovaksi vaahdoksi, sitten sekoittaen valkuaisvaahdon vadelmasoseen kera ja lopuksi nostelemalla varovaisesti vaahdotetun kerman joukkoon.

Leikkaa jäähtyneet tuulihatut varovasti auki, oman kokemuksen mukaan terävä sahalaitainen veitsi on paras. Pursota vadelmavaahtoa tuulihatun täytteeksi. Tuulihatun voi koristella mm. tomusokerilla, kaakaojauheella tai jos tuulihatun pinta on kovin sileä, niin miksei vaikkapa sokerikuorrutuksella.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Tuulihatut
  • 6 8 Kermatäytteiset tuulihatut
  • 6 4 Gluteenittomat tuulihatut
  • 3 0 Hedelmäiset tuulihatut
  • 6 8 Suklaavaahdolla täytetyt tuulihatut
  • 0 1 Täytetyt tuulihatut

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään