Jaa reseptisi Kotikokissa, voit voittaa Delicard-lahjakortin >>

Jaa reseptisi ja voita Delicard-lahjakortti >>

Mmf eli vaahtokarkkikuorrute

Reseptiä katsottu 16 901 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle
400 g Vaahtokarkkeja
1 ½ pkt tomusokeria
1½-2 rkl vettä
1-2 tl haluttaessa jotain elintarvikeväriä

Ohjeet

1.
Sihtaa noin puolet tomusokerista kulhoon valmiiksi odottamaan. Voitele hyvin kevyesti kuumuutta kestävä kulho kasviöljyllä. Kaada vaahtokarkit kulhoon. Lisää vesi. Kuumenna mikrossa 30 sekunnin jaksoissa täydellä teholla joka välissä sekoittaen, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet kuohkeaksi massaksi. Sulamiseen kuluu yhteensä noin 2 minuuttia mikrosta riippuen.
2.
Tee tomusokerin keskelle kuoppa ja kumoa sulaneet vaahtokarkit tomusokerikuoppaan. Voitele käsiäsi kasviöljyllä estääksesi taikinaa tarttumasta käsiisi. Taikina on hyvin tahmeata tässä vaiheessa.
Alusta loput tomusokerista vaahtokarkkisulaan ja lisää tomusokeria vähän kerrallaan.
3.
Vaivaa, kunnes seos on tasaista ja sileätä, irtoaa kulhon reunoilta ja muuttuu kiinteäksi, sileäksi palloksi. Kääri taikina kaksinkertaiseen kelmuun ja anna seistä seuraavaan päivään huoneenlämmössä estääksesi taikinasta tehtyjä kuvioita kutistumasta. Vaahtokarkkimassa säilyy noin pari viikkoa. Itse pidän jääkaapissa.
4.
Kun alat leipoa taikinasta kuorrutetta tai hahmoja, pehmitä taikinaa mikrossa noin 15-20 sekuntia. Lisää tomusokeria, jos taikina menee liian tahmeaksi.


Kommentit

snake
Käytetään vähän samalla lailla kun marsipaania koristelussa. Tämä on hyvä jos ei tykkää marsipaanista.