29 720
29 720

Vappusima

yli 24 h

Raaka-aineet

4 l vettä
500 g fariinisokeria
2 sitruunaa
murunen hiivaa
rusinoita

Jaa resepti

Ohje

Pese sitruunat hyvin. Voit vaikka laittaa mietoa pesuainetta, siis ei ihan "kaiken-lian-räjäyttävää", vaan ehkä astianpesuainetta, mutta huuhtele se hyvin pois. Kuori sitten perunankuorimaveitsellä sitruunasta keltainen kuori. Poista valkoinen osa sitruunasta ja laita kompostiin. Leikkaa sitruunat siivuiksi.

Laita isoon kattilaan tai muuhun astiaan sitruunankuoret, -siivut ja sokeri. Keitä vesi ja kaada kattilaan. Sekoittele, että fariinisokeri sulaa. Anna liemen haaleta ja lisää sitten se hiivanmurunen. Minulla ei ollut tuorehiivaa, vaan käytin kuivahiivaa hippusen. Se piti kyllä herätellä ensin tilkkasessa lämmintä vettä.

Anna seistä kannen alla seuraavaan päivään. Pullotukseen tarvitset hyvin pestyjä pulloja. Tuikkase jokaiseen pulloon hieman sokeria ja muutama rusina ja täytä pullot. Liian tiukat korkit ovat turmioksi. Tarkkaile tilannetta ettei kaapissa pääse räjähtelemään.

Jos laitat pullot jääkaappiin on sima valmista viikossa. Tiskipöydällä se valmistuu parissa, kolmessa päivässä.

Jos muori saa vaarilta ketkuteltua hiukan vahvempaa sekaan voi hän vappuna kuvitella olevansa Italiassa ja särpivänsä Limoncelloa. Hehheh. Se vahvempi ei ole mitenkään tarpeellista.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Mustikka
Raikasta juomaa on ilo kipata!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään