Hummeria jokirapujen tapaan

Reseptiä katsottu 8 186 kertaa
2 annosta

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1 kpl pakastettu kokonainen hummeri (löytyy prisman pakastealtaasta)
1 dl merisuolaa
1 nippu tilliä
1 rkl sokeria
1 kpl avogado
1 kpl sitruuna
1 dl smetana
1 ruukku lehtisalaatti
kirhjolohen mätiä

Ohjeet

Sulata pakastettu valmiiksi keitetty hummeri. Keitä isossa kattilassa 3 litraa vettä ja lisää sinne puolet tillinipusta. Laita merisuolaa 1 dl ja jos aiot syödä hummerin muutaman tunnin kuluttua, laita suolaa hieman enemmän. Lisää joukkoon ruokalusikallinen sokeria.

Kun vesi on kiehunut, ota pois tilli ja vaihda toinen puoli nipusta veden joukkoon. Laita hummeri veteen ja vie se jäähtymään. Paras tulos saadaan jos hummeri on maustumassa seuraavaan päivään.

Halkaise avogado keskeltä ja koverra ne ontoiksi. Voitele sisus sitruunalla ettei se tummu. Soseuta avogadon sisus ja sekoita se smetanaan. Sekoita joukkoon tilli ja mäti. Täytä avokado syntyneellä seoksella. Leikkaa hummeri keskelta kahtia niin, että kumpaankin annokseen tulee samanlaiset palat. Aloita leikkaaminen silmien välistä pyrstön loppuun saakka. Veitsi kannattaa olla iso ja alustan tukeva. Puhdista hummerin sisäpuoli vaikka vesihanan alla. Peitä iso lautanen salaatinlehdillä ja asettele hummeri, avogado ja sitruunalohko lautaselle. Paahtoleipä ja voi on hummerin hyvä seuralainen. Jos hummerissa on mätiä sisällä niin laita se avogadon päälle koristeeksi. Kirjolohen mäti on myös hyvä koriste.


Kommentit

maitzo
Jos pitää suomalaisista ravuista niin tällä tavalla hummerin saa melkein maistumaan samalta. Syömistä on huomattavasti enemmän ja annos on näyttävän näköinen

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.