RAIKAS VUOHENJUUSTOSALAATTI

Raaka-aineet

200 g Rucola salaattia
1/2 banaania
10 kpl kirsikkatomaattia
1 kpl punasipulia
5 viipaletta President vuohenjuustoa
rypsiöljyä
rosé pippuria
rakuunaa

Jaa resepti

Ohje

Huuhtele salaatit ja tomaatit. VAluta vesi kunnolla pois ja kasaa ensin rucolat tarjoiluastiaan.

Leikkaa n. 1 cm paksuisia viipaleita vuohenjuustosta ja pasita ne kevyesti pannulla niin, että niihin tulee väriä. Ripsauta vähän aromisuolaa ja rakuunaa molemmille puolille viipaleita. Nosta ne heti värin saatuaan salaattikeon päälle limittäin.

Leikkaa punasipuleista renkaita ja laita ne hetkeksi pieneen kulhoon(vaikka jälkiruoka-astiaan) ja kaada r ypsiöljyä päälle niin, että peittyvät- Anna muhia siellä hetki(n.10 min.) ja nostele ne suoraan öljystä salaattikeon päälle ja ripsauta hieman mustapippuria sitten sipulirenkaiden päälle.

Asettele huuhdotutu kirsikkatomaatit tarjoiluvadin reunoille.

Lopuksi puolikas banaani, joka on viipaloitu vielä pitkittäin keskeltä halki, laitetaan salaattikeon päälimmäiseksi.

Voit koristella vielä mielesi mukaan, rosè pippuri on näyttävän näköistä tarjoilulautasen reunoille, voit ripotellessa samalla sormin murskata osan pippureista ja osan voi ripotella kokonasiina, niin tulee sopivan "rikkonaisen" näköistä. Jos tarjoat pääruokana esim. pihviä, niin kannattaa käyttää yhtenäisesti myös pääruokalautasten koristelussa rosepippurointia lautasten reunoilla. Vinkki: Leikkaa appelsiini tai sitruunaviipale ja kostuta lautasten reunat viipaleella ja laita sitten heti perään pippurikoristelu-> pysyy huomattavasti paremmin koristepippurit paikoillaan!

Ja eiku syömään :)

Samankaltaisia reseptejä

  • 12 5 Raikas perunasalaatti
  • 6 3 Raikas kanakeitto
  • 2 1 Katsu-kälyn kalaherkku.
  • 4 10 Kreikkalainen salaatti
  • 4 2 Uunipunajuurisalaatti
  • 3 2 Vuohenjuustoinen kasvispiirakka

Kommentit

karkki79
Tämä on ehdottomasti suosikkisalaattini ja näin ollen haluan jakaa sen myös muiden kans! Ihanan helppo ja kivan "juhlava" , ei ihan niin perus eväs,mutta kuitenkin helppo ja nopea valmistaa vaikka illanistujaisiin patongin ja muun pikkupurtavan kera. Juusto on sen verran tuhtia ja öljyäkin kun hieman joukossa,niin ei kaipaa erikseenkään mitään kastiketta..Nami =).

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään