9 800
9 800

Pumpernikkelit

Raaka-aineet

2 munaa
dl tummaa siirappia
1 ½ dl fariinisokeria
100 g voita
dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
½ dl korppujauhoja
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl pomeranssinkuorta
1 tl soodaa
1 dl ranskankermaa tai paksua jugurttia
kuorrutus:
1 prk tomusokeria
n.1 dl vettä
elintarvikeväriä

Jaa resepti

Ohje

Vatkaa munat, siirappi ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen voi nokareina koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet, mausteet ja sooda sekä ranskankerma tai jogurtti taikinaan. Anna kovettua viileässä.

Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle ja paloittele. Taputtele palat noin puolen sentin paksuisiksi ovaalinmuotoisiksi leiviksi ja siirrä ne leivinpaperoiduille pelleille. Paista 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Sekoita tomusokeri ja vesi. Kuorruta jäähtyneiden kakkusten sileä puoli seoksella. Anna kuorrutuksen kuivua ennen tarjoilua.

25-30 kpl.

Taikina oli aika takertuvaa, jauhoja tarvitaan aikalailla pyörittely vaiheessa. Ehkä mulla tuli pieni mittavirhe. Kakkarat oli helpointa pyörittää ensin kämmenellä kuten pikkupullat ja sitten taputella kämmenellä muotoonsa, pellillä tasoittelu. Sain tulemaan 21 kpl, taisi olla turhan isoja. Kuorrutan ensin vain osan ja sitten sitämukaa kun tarve vaatii, helpompi säilyttää. Kuorrutuksen värjään elintarvikevärillä. 8 minuutin paisto ei riittänyt minulla. Hmm. toi kuorrutus... älä missään nimessä tee noin paljoa, aloita parista lusikallisesta vettä, tee sitten lisää jollei riitä, mutta veikkaisinpa riittävän. Taitaa vaan Dan Sukker haluta saada sokeria menemään...

Ohje Dan Sukker

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään