Jaa reseptisi Kotikokissa, voit voittaa Delicard-lahjakortin >>

Jaa reseptisi ja voita Delicard-lahjakortti >>

Juustokakkukokeiluja, samples 22 & 23

JHawx
Okei, kuinka helppoa on tehdä nobake juustokakku valmiista eineksistä.

Pääraaka-aineet
Pohja: Lusikallinen vaniliinisokeria, keksipaketti, voita
Täyte: 2x perhekoon philadelfia maustamaton tuorejuusto + litra mehua (?) +4x liivatelehti

Valmistelen kohteen 22 ja 23 pohjat, murskaan keksit tehosekoittimessa tomuksi ja kesken vaihetta lisään vaniliinisokerin, ja voita, kunnes rakenne muistuttaa hieman märähköä santaa. Kaadan hiekkaseokset kahteen springfoil kakkuvuokaan, jonka pohjalle olen laittanut pyöreät voidellut paperit, lisäksi olen suihkauttanut seiniin vuokarasvaa sprey pullosta.

Käyttäen käsiä ja kartionmuotoista shottilasia muodostan reunat ja laitan vuat 7 minuutiksi uuniin, jotta taikina jähmettyy reunoille.

nopea virutus tehosekoittimelle ja valmiina tekemään täytteen no: 22. Taikinasekoitukseen kuuluu: Marlin Mustikka-aronia tuoremehu, jossa seassa jäädytettyjä mustikoita. Valmistan 3dl mustikkamehua, jonka kiehautan, tähän sulatan liivatelehdet. Nyt lisään tehosekoittimeen loput tetran sisällöstä ja kuumennetun liivate-alunmehun, ja sulatejuustot, sekoitan nopeasti taikinasekoituksen ja kaadan sen nyt uunista tulleeseen vuokaan, jonka pohjalle sijoitan jäiset mustikat paksuksi kerrokseksi. Koekakku 22 valmistus valmis, siirto jääkaappiin jähmettymään

Testikappale 23: muuten sama kuin testikappale 22, mutta ainekset vaihdetaan eri makuun, mustikka-aronia vaihtuu jääteeksi. Jäiset mustikat appelsiinimarmeladiksi, joka sijoitetaan päälle.

Taikina valmistus: Tehosekoitin virutetaan, hieman saippuaa ja käymään toviksi, puhdistaa lähres itse itsensä, uusi virutus ja valmiina taikinalle. 3dl jääteetä lämmitetään, liivatteet sekaan, kun sulaneet, lisätään tehosekoittimessa olevaan jääteehen, paitsi 1dl jonka siirrän syrjään, pari pulssia jotta menee sekaisin ja sen jälkeen juustot sekaan, sekoitus kunnes kaikki on sekaisin.

Tälläkertaa kaadan vuokaan suoraan taikinan päälle, Päälle kaadan mikrossa lämmitettyä appelsiinimarmeladia, joka on nyt hieman juoksevampaa, jonka sekaan vatkaan nopeasti loput liivateteemehut. Kakun valmistus valmis, siirto jääkaappiin valmistumaan.

Nyt on kulunut 24h koekappaleiden tekemisestä ja kakut ovat jähmettyneet hyvin, leikkaan viipaleen kummastakin koekappaleesta.

Huomaan pieniä komplikaatioita, sillä osa mustikoista on koekappaleessa noussut pohjalta seoksen pohja-keskiosaan, muuten näyttää onnistuneelta ja varsin jännältä kakulta, sillä se on purppura kakku. Sopisi varmaan jotenkin frankenstein teemabileisiin?
Koekappale 23: Marmeladi on myös epätasaisesti levittynyt kakun päälle, muodostaen merenpohjallisia vaihtelita kahden nesteen välillä, olisi varmaan pitänyt tehdä erikseen pinnoite marmeladi, kunhan olisi ollut jääkaapissa 12h. Mutta kyseessä oli kiire kokeilu, kuinka hyvin monimuotoinen kakku onnistuu lyhyellä varoitusajalla. Anyways, maut: Mustikka/aronia on tosi hyvä, ehkä makua voisi pirteyttää hieman lisäämällä ruiskauksen sitruunaa?
Jäätee on jännän makuinen, maistuu edelleen sitruunateenmäiseltä, mutta kipakka maku marmeladista tekee ehkä liian terävänmakuiseksi, kaipaa hieman lisää sokeria marmeladiin, tai makeamman marmeladin.

Testi osa 2: Naapuritesti, kelpaako naapurille tarjottaessa?
- ei kerinnyt kysyäkään että kelpaako kakku, kun se oli jo kadonnut, tarjotinta odotellessa....

Testikappale no: 24: samalla tekniikalla kenties käyttäen kuohukermaa + raastettua suklaata tai suklaahippuja, sekä keksien vaihtaminen suklaakekseihin? Menee testiin kun testiin saadaan lisää budjettia

11.3.2016

Merkintä on julkinen ja kaikkien nähtävissä.

Kommentit