Marinadien salaisuus - grillausvinkki

PatrikSelin
Kesä on alkanut ja grilli on jo kuumana, mutta ajattele viimeistäsi grillauskokemustasi: olet ollut todennäköisesti todella huolellinen ajoituksesta ja lihan tyypistä. Entä marinadi? Et paljonkaan, eikö niin? Onnistuneen BBQ-kokemus on kiinni marinadista.
Tähän on kaksi syytä: marinadi tekee lihasta murean ja antaa sille erittäin hienostuneen maun. Tehdäksesi lihasta murean, tarvitset tiedettä. Kuten aina, yritän siitä tehdä siitä mahdollisimman helppoa.

Kyse on viinistä...
Jos aloitamme perusasioista, klassinen marinadi on valmistettu yhdistämällä viiniä ja mausteita. Mausteet antavat sille makua, mutta sinut pitäisi olla kiinnostuneempi viinistä. Viini sisältää alkoholia, ja alkoholilla on kyky pehmentää lihan. Miten, saatat kysyä? Liha on täynnä kollageeni nimistä proteiinia, joka luo sen koostumuksen. Mitä enemmän kollageenia lihassa on, sitä kovempi liha on. Siksi kollageenipitoisia lihoja on kypsennettävä pitkään. Lämpö auttaa rikkomaan kollageenin molekyylit. Saadaksesi samanlaisen vaikutuksen lyhyessä ajassa, voimme käyttää alkoholipohjaista marinadia. Tämä rikkoo kollageenit ja auttaa lihan pitämään veden lihassa, joka luo maukkaan lihan.

Täydellisen marinadin yksi salaisuuksista on sekoittaa viini m kanssa. Millaista viiniä? Kuten yleensä, olen huomannut ihmisten vähättelevän viinin laadun tärkeyttä marinadeissa tai kastikkeissa. Punaviini on itse asiassa parempi marinadeihin. Ei pelkästään ulkonäön takia, mutta koska se sisältää enemmän polyfenoleja, joka tekee lihasta mureamman.

Happojen salaisuus
Viimeinen salaisuus on - hapot! Hapot ovat yhtä hyviä kuin alkoholi tehdäksesi lihasta mureamman. Viini on täydellinen ratkaisu, koska se on molempia. Kuitenkin, sinulta ei välttämättä löydä aina erittäin hapanta viini, joten saatat turvautua siinä tilanteessa etikkaan. Sinun ei kuuluisi käyttää sitä liikaa tai muuten lihan maku kärsii. Voimme myös käyttää sitruunamehua, mutta se ei ole niin tehokas. Joten tässä vaiheessa sinulta puuttuu mausteet ja se riippuu täysin henkilökohtaisista mieltymyksistä; tuoreita pippureita, katajanmarja, salvia, rosmariini ja salvia. Voit myös lisätä rakuunaa, kuminaa, basilikaa, oreganoa, timjamia. Suola ja öljy on parempi lisätä myöhemmin.
    Keskustelu liittyy teemoihin: Grillaus

7.6.2014

Merkintä on julkinen ja kaikkien nähtävissä.

Kommentit