2 598
2 598

Parsakaalipizza

1,5 - 2 h

Raaka-aineet

Taikina:
n.3 dl vettä
25 g hiivaa
7 dl vehnä- ja hiivaleipäjauhoja tai grahamjauhoja
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
Täyte:
1/2 taikinapohjasta
1 tlk tomaattimurskaa
2 tl pizzamaustetta
nippu parsakaalia
tuore chili
1 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulin kynttä
porkkana
100 g pakastemaissia
oliiveja
suolaa
juustoraastetta

Jaa resepti

Ohje

Sekoita hiiva 1 dl:n kädenlämpöistä vettä. Lisää puoli desiä jauhoja ja sekoita hyvin. Laita lämpimään paikkaan 10-15 min. tai kunnes seos kuplii. Tämä on taikinan juuri.

Sekoita juuritaikinaan oliiviöljy, suola ja loput jauhot. Lisää vesi vähän kerrallaan ja sen verran kuin on tarpeen. Vaivaa taikina huolellisesti, kunnes on se tasaista, kimmoisaa ja pehmeää. Peitä liinalla ja kohota puolisen tuntia tai kunnes taikina on kaksinkertaistunut.

Vaivaa kohonnut taikina uudelleen ja jaa kahtia. ( toinen puoli taikinasta voi käyttää toiseen eri pizzaan ). Kaaviloi taikina n. kolmen neljän millin paksuiseksi. Pistele haarukalla, jottei pohja kupruile uunissa.

Täyte: Paloittele parsakaalin kukinnot ja varsi, ryöppää nopeasti ja valuta vesi pois. Leikkaa chili ja valkosipulit ohuiksi suikaleiksi ja kuumenna ruokalusikallisessa oliiviöljyä. Sekoita parsakaalit joukkoon. Viipaloi porkkana ohuiksi suikaleiksi ja hauduta öljyssä kypsäksi. Sulata maissi.

Levitä tomaattimurska pohjan päälle. Ripottele pizzamauste ja parsakaaliseos päälle. Lisää muut aineet ja lopuksi juustoraaste. Pirskota juustoraasteen päälle oliiviöljyä.

Paista 220 asteessa puolisen tuntia tai kunnes pizza on kypsä.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

AIMATO
Kasviksistakin voi tehdä hyvää pizzaa.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään