BBQ-kanapizza

3 annosta

Raaka-aineet

Pizzapohjia 3 kpl
BBQ-kastiketta
Rainbown mozzarellaraastetta 350 g
Kanan fileesuikaleita 400 g
Del Monten ananasrenkaita
Rainbown jalapeñoa
Punasipulia
Pizzapohjat
3 dl Vettä
3 tl Kuivahiivaa
3 rkl Öljyä
1,5 tl Suolaa
Jauhoja
Näin maustoin kanan
2 rkl Öljyä
400 g Kanan fileesuikaleita
1 tl Suolaa
1 tl La Chinatan savupaprikajauhetta
0,5 tl Rouhittua mustapippuria
1 tl Sipulijauhetta
2 Valkosipulinkynttä

Jaa resepti

Ohje

Herätä kuivahiiva lämpimässä vedessä (42-45 astetta). Lisää hetken päästä öljy sekä suola. Lisää jauhoja vähitellen, samalla sekoittaen. Ota kädet mukaan siinä vaiheessa, kun taikina ei ole enää niin pahasti tarttuvaa. Vaivaa taikina kimmoisaksi, viisi minuuttia riittää. Aina kun taikina on tarttumassa käsiin - lisää ripaus jauhoja mukaan. Peitä kulho liinalla ja jätä huoneenlämpöön 45 minuutiksi.

Ota nyt kana huoneenlämpöön ja paista se puolen tunnin päästä. Hienonna / puserra valkosipulinkynnet ja ota tarvittavat mausteet viereen juuri ennen h-hetkeä. Kaada öljyä pannulle, laita levy täysille ja odota kaksi ja puoli minuuttia. Iske fileesuikaleet kuumalle pannulle. Paista ne mehevän kypsiksi. Valkosipuli mukaan loppusuoralla, jolloin teho on korkeintaan keskilämmöllä. Puserretulle riittää puoli minuuttia, hienonnettua voi pitää minuutin ajan. 

Kanapakettien paistoaikoihin ei todellakaan kannata luottaa! 10 minuutilla tulisi nimittäin ihan liian kuivaa, vaikka paistaisikin koko ajan keskilämmöllä. Kana paistuu yllättävänkin nopeasti ja kun tässä tapauksessa se menee vielä uuniinkin, niin mieluummin jättää aavistuksen raa'aksi kuin täysin kypsäksi. Neljällä minuutilla tuli mehevän kypsää ainakin tässä kaverin keittiössä.

Laita uuni täysille. Jaa taikina kolmeen osaan ja asettele ne omalle leivinpaperille. Muotoile jokaisesta pyöreä ja ohut pizzapohja. Ja nimenomaan sormilla, kaulimella tulee huonompaa. Levitä pohjalle bbq-kastiketta. Sitten 1/3 175 g juustoraastepussista, kanaa 1/3 400 grammasta ja heti perään toinen ohut kerros mozzarellaa, jälleen 1/3 pussista. Seuraavaksi ananaspaloja (rengas pizzaa kohden), jalapeñoa maun mukaan ja lopuksi puolikkaita punasipulirenkaita. Näihin kolmeen pizzaan meni kaksi pientä punasipulia.

Uunit vaihtelee suuresti, joten täydellistä paistoaikaa en pysty antamaan. 10 minuuttia kun pitää keskitasolla 275 asteessa, niin sillä ei voi ainakaan pieleen mennä. Anna pizzan levätä hetken ja sitten nauttimaan! Pizzapaloja kannattaa muuten leikata saksilla, tulee nätimpää jälkeä.

Savuisen makea pizza pienellä potkulla saa suurelta yleisöltä hyvät pisteet, vaikka ananas jakaakin rajusti mielipiteitä. Se kuitenkin toimii loistavasti pizzoissa - sen makeus, raikkaus sekä hapokkuus tasapainottaa hienosti ruuan suolaisia ja raskaita makuja. Bbq-kastikkeen ja paprikajauheen savuisuus viihtyy myös ananaksen seurassa!

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään