Voisarvet, croissantit

Reseptiä katsottu 13 110 kertaa
15 annosta | Valmistusaika 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
4 dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl vettä
2 tl etikkaa
200 g margariinia

Ohjeet

Kaikkien aineiden olisi hyvä olla samanlämpöisiä ja mielellään kylmiä. Nypi kulhossa jauhot sekä 1/4 osa margariinista. Lisää joukkoon vesi, johon etikka on sekoitettu. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa. Kääri taikina apllon muotoisena muovikelmuun ja laita se jääkaappiin noin 15 minuutiksi.

Seuraavaksi leikkaa taikinaan ristikuvio ja vedä kulmat auki, jotta saat taikinasta neliön mallisen. Kauli taikinaa suuremmaksi neliöksi ja laita loput margariinista sen keskelle. Tämän jälkeen taittele kulmat keskelle niin, että taikina muistuttaa nyt kirjekuorta. Sitten käännä taikina toisin päin, niin että saumapuoli on nyt pöytäänpäin. Kauli taikinaa kevyesti. Kannattaa jauhottaa taikinaa, koska muuten se tarttuu pöytään. Kun taikina on neliönmallinen, taittele se kolmeen osaan (suorakaiteen muotoiseksi) ja laita taas kelmuun ja jääkaappiin 15 min.

Kauli taas taikina neliöksi ja taittele se taas samaantapaan kolmeen osaan ja vielä siit toiseen suuntaan kolmeen osaan. Tämän jälkeen vielä kerran kelmussa jääkaappiin 15 min.

Tämän jälkeen kauli taikina vielä kerran ja taittele se samanlaisesti kuin edellisellä kerralla. Tämän jälkeen taikina on valmis leivottavaksi.

Voisarviin jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikina ympyräksi ja jaa 8 osaan "sektoreiksi". Kääri jokainen osa erikseen rullalle niin, että aloitat leveämmästä päästä.

Laita sarvet pellille ja anna niiden levätä siinä väh. 10 min. ennen paistamista. Voitele sarvet kananmunalla ja laita uuniin 250 asteeseen, mutta alenna lämpö heti 225 asteeseen. Paista n. 10-15 minuuttia.


Kommentit

Laura1
Tässä ohjeessa on hieman tekemistä, mutta tällä olen onnistunut saamaan lehteviä sarvia. Sopii hyvin myös joulutorttutaikinaksi.:)