Kääretorttu

12 annosta

Raaka-aineet

5 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Jaa resepti

Ohje

Riko kulhoon kananmunat ja lisää sokeri.

Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Taikinan pitää vaalentua vatkauksen yhteydessä täysin vaaleaksi. Vaahto on valmista kun pysäytetyistä vatkaimista taikinaa kulhoon valuttamalla saat kuvion joka pysyy hetken ylhäällä kulhossa olevan taikinan pinnalle. Älä kolauta vatkaimia kulhon reunaan vaan kopauta vatkaimet kämmeneen jotta saat ylimääräisen taikinan pois niistä.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhot siivilän läpi muna-sokerivaahtoon varovasti nostellen. Mitä hitaammin sitä parempi, mitä vähemmän sekoitat, sitä parempi. Näin vaahto ei laske eikä leivinjauheen teho vähene. Vältä kulhon kolistamista!!!

Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225 asteessa 6-10 minuuttua (uunista riippuen) kullanruskeaksi.

Kun torttulevy on kypsä, sirottele levyn päälle hienoa sokeria. Laita torttulevyn päälle puhdas reilu kokoinen pala leivinpaperia, sen päälle toinen uunipelti ja käännä ympäri. Näin saat tortun pohjan päällimmäiseksi täyttämistä varten. Ota tortun pohjassa (nyt päällimmäisenä) oleva leivinpaperi pois ja anna pohjan jäähtyä.

Pohjan jäähtyessä, vatkaa kerma tai vaniljakastike jonka laitat täytteeseen. Kun pohja on jäähtynyt, täytä kermavaahdolla, halutulla hillolla tai muilla haluamillasi täytteillä siten että itsestäsi katsoen levyn takareunassa on noin 1/4 tai 1/5 osa levyä täyttämämättä.

Rullaa pohja tortuksi leivinpaperin avulla. Lähde rullaamaan pöydän etureunasta (itsestäsi katsoen) pöydän takareunaa kohti. Ensin alkuun saatetaan tarvita hieman sormia että levy alkaa kääntyä kauniisti, mutta leivinpaperin avulla se kyllä kääntyy nätisti rullalle. Rullaa tiukasti ja pyöritä leivinpaperi tortun ympärille. Jätä tortun saumakohta alaspäin ja taita leivinpaperia niin että paketti pysyy kasassa. Anna kääreen vetäytyä jääkaapissa leivinpaperin sisällä jonkun aikaa, noin 30-60min. Tarjoile.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

10156562253903713
Omassa uunissani ideaali aika kiertoilmalla 225 astetta 7,5 minuuttia

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään