Broileria persiljapedillä hunaja-limessä

4 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

400 g broilerin marinoimatonta ohutta rintafilettä
loraus sitruunaöljyä (tai öljyä ja sitrusmehua)
nippu tuoretta pestyä persiljaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
n. 0,5 dl juoksevaa hunajaa
1 kpl limeä puristettuna (tai viipaloituna)

Jaa resepti

Ohje

Ota liha huoneenlämpöön ja kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese persilja, vaikka se olisi jo pesty. Rapivista ylimääräinen vesi pois. (Persilja saa olla hieman jo nuupahtanutta ja kuivaakin, sillä pesusta siihen jää kosteutta, joka herättää maut kuumennettaessa.)

Laita uunivuoan pohjalle ohuena norona sitruunalla maustettua öljyä tai öljyä ja sitruunamehua. Levitä persiljanippu öljyn päälle. Lado broilerfileet persiljan päälle.

Ripauta fileisiin suolaa ja rouhi päälle pippuria. Levitä reilusti hunajaa niin, että jokaisen fileen päälle jää leviämisestä huolimatta hunajaa. Purista lopuksi tasaisesti päälle limen mehu. Jos haluat voimakkaamman limen maun ja mehevämmän lihan, leikkaa lime viipaleiksi fileille. Poista kuitenkin kuori, jotta makuun ei tule kitkeryyttä eivätkä viipaleet rutistu kuperiksi. Jos sen sijaan haluat fileisiin ruskean pinnan, käytä limestä vain mehu. Hunaja ruskistuu hienosti uunissa, kun nostat viimeksi minuuteiksi lämmön 250 asteeseen. Varo kuitenkin, ettet polta fileitä. Paistoaika on lyhyt, noin 10 minuuttia uunista riippuen. Kana on kypsää, kun se on muuttunut vaaleanpunaisesta vaaleankellertäväksi tai rusahtavaksi.

Tarjoile esimerkiksi riisin ja sitruunakastikkeen kera. Saat halutessasi vuoan pohjalta hyvän liemen kastikkeeseen. Fileissä maistuu hallitsevana alta persilja ja päältä hunaja tai lime.

Samankaltaisia reseptejä

  • 13 12 Cornflakes Broileria
  • 3 2 Broileria appelsiinikastikkeessa
  • 14 2 Broileria dijon-basilika kermassa
  • 5 11 Broileria greippi-kermakastikkeessa
  • 0 2 Broileria valkosipulituorejuustokastikkeessa
  • 3 1 Chili Broileria

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään