22 050
22 050

Sitruunamarenkipiirakka

30 - 60 min

Raaka-aineet

3 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
175 g voita/margariinia
½ dl vettä
täyte:
2 1/4 dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoja
1 3/4 dl vettä
1 dl 2 sitruunan mehu
5 kpl keltuaista
50 g voita
marenki:
5 kpl valkuaista
1 1/4 dl sokeria

Jaa resepti

Ohje

Pohja: Sekoita kulhossa jauhot ja sokeri. Nypi sekaisin voin kanssa. Lisää joukkoon vesi ja sekoita nopeasti. Jos taikina on löysää, lisää jauhoja niin kauan, että taikina irtoaa sormista. Levita taikina sormin painellen voidellun piirakkavuokan pohjalle ja reunoille. Paista 200 asteessa 15min tai kunnes pinta on saanut kevyesti väriä.

Täyte: Mittaa täytettä varten sokeri ja vehnäjauhot kattilaan ja sekoita keskenään. Lisää vesi ja sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi. Lisää keltuaiset ja voi. Kuumenna liedellä koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Levitä esipaistetun pohjan päälle.

Marenki: Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri hitaasti ja jatka vatkaamista vähän aikaa. Levitä tai pursota marenki täytteen päälle. Laita piirakka uuniin n.5 minuutiksi, kunnes marenki on saanut hieman väriä

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Sippe1
Ainesmäärät ovat hiukan omituiset, koska halusin hieman paksumman pohjan ja enemmän täytettä, eli vanhaa ohjetta hieman muuntelin. Kiisseliä pitää todellakin hämmentää koko ajan, malta mielesi, kyllä se pulpahtaa. Marenkia ei tarvi säästellä, sitä riittää yllin kyllin piirakan päälle.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään