MANGO & KOOKOS MINIKAKUT

12 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

n.400 g kypsaa mangoa, kuorittuna ja suikaloituna
1 dl hienosokeria
2 dl vettä
180 g suolatonta voita, huoneenlampoisena
370 g hienosokeria
4 kpl kananmunaa, kevyesti vatkattuna
120 g puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 rkl mantelijauhetta
4 rkl kookosmaitoa
4 rkl limesta puristettua mehua

Jaa resepti

Ohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilma 180 asteeseen). Varaa 12 muffinssivuokaa ja voitele ne. Siis ala kayta paperivuokia, vaan silikoni tai metalli.

2. Laita sokeri ja vesi pannuun ja kuumenna kiehuvaksi kokoajan sekoittaen. Kiehuttele hiljalleen 10 min. kunnes muodostuu siirappi. Lisaa kuumaan siirappiin mangosiivut, sekoita ja jaahdyta. Siiviloi mangot.

3. Asettele mangosiivut vuokien pohjalle.

4. Vatkaa voi ja 250 g sokerista sahkovatkaimella, kunnes muodostat vaalean vaahdon. Lisaa kananmunat kokoajan hyvin vatkaten. Siiviloi joukkoon jauhot ja sekoita varovasti lusikalla "nostellen". Lisaa sitten mantelijauhe ja kookosmaito. Sekoita mahdollisimman kevyesti. Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista uunissa 25 min. tai kunnes ovat kypsia (tee testi puutikulla, eli tyonna puutikku kakun keskelle ja jos se on puhdas poistettaessa, on kakku kypsa).
5. Tee limesiirappi. Laita limen mehu, reseptista jaljelle jaanyt sokeri ja 2 1/2 dl vetta pannuun. Kuumenna kiehuvaksi kokoaja sekoittaen ja kiehuta sitten hiljalleen 10 min. Toki hammastikulla reikia muffinsseihin ja laita jokaisen paalle reilusti kuumaa limesiirappia. Anna imeytya 5 min. ja kumoa kakkuset lautaselle.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

minna bunce
Kiva makuyhdistelma

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään