Burger alá KokkiKolmonen

10 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

700 g nauta-sika jauhelihaa
10 kpl hampurilaissämpylöitä (jos haluat tehdä itse käytä tavallista sämpyläreseptiä.)
10 siivua amerikanjuustoa (myös cheddar käy)
reilusti (sinappi)kurkkusalaattia
reilusti hampurilaiskastiketta (jos haluaa tehdä itse lisään reseptin erikseen)
10 kpl tomaattisiivuja
tarpeeksi jäävuorisalaattia (kerä)
3 kpl Munia
3 rkl sinappia
Mausteita oman maun mukaan
1 Sipuli

Jaa resepti

Ohje

Laita jauheliha kulhoon. Lisää kananmunat ja sekoita puukapustalla. Kuullota sipuli pannulla, mieluiten oikeassa voissa (öljyt palavat herkästi ja varsinkin oliiviöljyssä liian voimakas maku). Lisää kuullotetut sipulit kulhoon ja lisää mausteet (mustapippuria, suolaa,oman maun mukaan). Sekoita jälleen puukapustalla. Voit halutessasi lisätä hienonnettua paprikaa, tai mitä itse haluat. Muotoile taikinasta haluamasi muotoisia pihvejä ja aseta ne leivinpaperille (muotoilussa käteen kannattaa laittaa muovipussit tarttumisen estämiseksi). Paista pihvejä pannulla oikeassa voissa, kunnes väri miellyttää silmää.

Jos ostit sämpylät kaupasta, aseta pihvi sämpylän väliin ja lämmmitä mikrossa 1 minuutti (jos teit sämpylät itse, ainoa ero on että joudut halkaisemaan sämpylän :D). Tämän jälkeen ota sämpylä pois mikrosta ja laita juustosiivu pihvin päälle ja laita takaisin mikroon n. 40 sekunniksi. Tämän jälkeen laita pihvin alle hampurilaiskastiketta (reilusti) ja pihvin ja juuston päälle reilusti sinappikurkkusalaattia, sen päälle tomaattisiivu ja lisää halutessasi jäävuorisalaattia (lehtenä tai silppuna).

Voit laittaa väliin halutessasi myös ketsuppia, tai mitä ikinä mieleesi sattuukaan juolahtamaan! Luovuus on tärkeä osa kokkaamista!

Bon Appétit!

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

kokkikolmonen333
Itse tullut tehtyä kyseisellä reseptillä hampurilaisia useita kertoja, hyviä on tullut. Ensimmäisillä kerroilla laitoin liian vähän suolaa, vaikka luulin laittaneeni paljon!!!! Joten muista heiluttaa soulasirotinta reilulla kädellä!!!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään