Tattaripuuro uunissa ajastettuna aamuksi

Reseptiä katsottu 15 196 kertaa
4 annosta | Valmistusaika 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
20 grammaa juoksevaa Keijua
1 litra vettä
200 grammaa tattarisuurimoita
Ruokailuvaiheessa
1 ruiskaus juoksevaa Keijua
Lisäksi jos välttämätöntä
2 desilitraa maitoa

Ohjeet

Laakea uunivuoka (teflonpinta) on paras astia. Ruikkase juoksevaa Keijua tai vastaavaa yhtenäinen rantu astian reunaan oletettuun vesirajaan. Ei tarvitse levitellä.

Lorauta vesi astiaan.

Huuhtele kokonaiset suurimot vedellä. Saa olla lämmintä tai kuumaakin.

Ripottele suurimot suunnilleen tasaisesti astian pohjalle.

Laita uuniin. Huom. Ilman kantta. Haihtumista ei pidä estää, siksi laakea astia.

Paisto-ohje ajastettuna:

Aseta uuni lämpiämään pari tuntia (tai kolme) ennen herkutteluhetkeä. 140-150 astetta on toimiva lämpötila. Sopiva aika on noin 1 1/2 tuntia.

Jos ohjelmointi sallii niin laita lopuksi vartin ruskistusaika ylävastuksella (grillivastus). Kokeilemalla löytyy sopiva lämpötila. Ehdotus 180 astetta.

Jos ohjelmointi osuu nappiin niin puurosta on haihtunut liika vesi ja pinta on sopivasti tummunut ja saanut al dente-pinnan. Sellaisen kivan hieman kovemman kuoren.

Kuten huomaat, perinteinen suola puuttuu. Saa laittaa jos siltä tuntuu. Parhaat puurot syntyvät Ukrainalaisesta tai Venäläisestä tattarista. Lännen tattarit tuppaavat puuroutumaan ja rakenne ei ole niin nautittava.

Puuro ei kaipaa maitoa. Kunnon ruiskaus rasvaa joukkoon sekoitettuna tekee puurosta todella himoittavan herkun. Maito mieluummin lasista.


Kommentit

hessu2009
Perinteinen puuro hieman toisin valmistettuna. Tattari ei ole kaikkien herkkua, mutta näin melko kuivaksi valmistettuna ei muistuta normipuuroa ja maustettuna kunnon ruiskauksella juoksevaa rypsiöljyä maku ja rakenne onkin vallan uudenlainen. Tämä on ohjelmoitavan uunin omistajalle erinomaisen helppo valmistaa. Kun kokonaiset suurimot saavat yön yli liota ja parin tunnin ajan valmistua on puuro tekeytynyt varsin herkulliseksi. Tää on varsinainen äijäruoka. Mahdottoman helppo valmistaa ja saa ohjelmoida uunin.

< script type = "text/javascript" > $('[data-action="showmessage"]').on('click', function (event) { event.preventDefault(); $.roheanotify({ type: 'error', message: $(this).attr('data-message') }); }); < /script>