Mummon pienet lanttukukot

Reseptiä katsottu 7 146 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1 juomalasi ruisjauhoja
1 juomalasi vehnäjauhoja
1/4 hiivaa
suolaa
1 rkl sokeria
1 paketti pekonia
2 kpl lanttuja
2 juomalasia vettä
1/4 dl öljyä

Ohjeet

Paloittele lanttu viipaleiksi ja keitä se melkein kypsäksi. Suolaa ja sokeroi lantut.

Liuota hiiva veteen. Sekoita jauho kädenlämpöiseen veteen ja laita sen jälkeen taikina vedottomaan paikkaan tunniksi.

Vaivaa taikina sopivan tuntuiseksi taikinaksi ja kauli siitä noin 20 cm halkaisijaltaan olevia pyörylöitä. Vahvuus korkeintaa puoli senttiä. Laita lantut pyörylän toiseen laitaan ja peitä ne pekonisiivuilla. Käännä pyörylän toinen puoli päälle ja kostuta reuna vedellä. Käännä hieman reunaa ylös ja painele vaikkapa harukalla reuna kiinni.

Paista kukkoja 200 astessa noin 1/2 tuntia, mutta kuitenkin niin, että pinta on ruskea. Voitele kukot voisulalla ja kääri folioon tai leivinpaperiin. Laita kaikki kukot muovipussiin ja kääri ne villapaitaan tai peitoon. Puolen tunnin jälkeen voit herkutella lämpöisellä kukolla. Kukon paras kaveri on voi.

Tästä määrästä tulee viisi kukkoa.


Kommentit

maitzo
Kukkoreseptejä on paljon ja joka suvulla on omansa. Tein tämän lähinnnä siksi, että halusin tallentaa anoppini Helmin kukonmallin. Hän oli kotoisin karjalan kannakselta ja siellä varmaan kukot tehtiin näin. Hän oli muuten armoitettu piirakan paistaja. Hän teki seurakunnan eri tilaisuuksissa tuhansia piirakoita. Lapset muistavat myöskin kun hän meillä kotona leipoi kukot, piirakat ja mikä oli myös herkullista, taikinan tähteet paistettiin kakkaroiksi. Anoppi oli kasvissyöjä ja hän ei laittanut näihin lihaa, mutta minä laitoin.

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.