Hefu

Reseptiä katsottu 7 473 kertaa
1 annosta

Raaka-aineet

Ostoslistalle
5 dl öljyhampun siemeniä
l vettä

Ohjeet

Tarvitset vahvaa harsokangasta.

  • Liota siemeniä vedessä 1 vrk ja idätä puoli vuorokautta. Tämä vaihe ei kuitenkaan ole välttämätön. Liottamalla ja idättämällä saa hieman enemmän maitoa.
  • Murskaa siemenet veden kanssa sauvasekoittimella. Mitä hienompaa murskaa saat, sitä enemmän hefua tulee.
  • Valuta neste siivilän läpi toiseen astiaan. Hefu valmistuu tästä nesteestä, eli hamppumaidosta, mutta ota toki myös ravinteikas siemenmurska eli okara talteen!
  • Kuumenna hamppumaito. Tee tämä kuumassa vesihauteessa, jottei maito pala pohjaan. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes hefujuustomassa erottuu herasta.
  • Aseta harsokangas siivilän päälle ja kaada seos siihen. Hefumassa jää harsoon ja hera valuu pois. Massaan voi lisätä mausteita tässä vaiheessa. Heran voi käyttää esimerkiksi puuroon, sämpylätaikinaan tai juoda jäähtyneenä sellaisenan.
  • Sulje harsokangas tiiviisti ja aseta päälle paino. Anna puristua vähintään puoli tuntia, jotta se tiivistyy. Jos annat olla pidempään, saat kiinteämpää hefua. Tämän jälkeen hefu on valmista käytettäväksi

Käytä tofun tapaan salaateissa, piirakoissa, levitteissä, kasvispihveissä.. Marinoi ja paista.

Tee pehmeästä hefumassasta (ilman kiinteytystä) dippikastiketta.

Hefumassa sopii maitorahkan tilalle sellaisiin ruokiin jossa massan tumma väri ei haittaa. Kuorituista siemenistä saa vaaleaa massaa.

Ohje: Härkäpapua sarvista


Kommentit