16 743
16 743

Ruokaisa savoijinkaalisalaatti

5 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

1-2 kpl savoijinkaalinkeriä
1 pieni prk ananaspaloja
2-5 lehtisellerin varsia
1 pss suolattuja maapähkinöitä
1 sitruunan mehu

Jaa resepti

Ohje

Yhden ison salaattikulhon täyttämiseen tarvitset yhden kerän savoijinkaalia, yhden sitruunan, muutaman lehtisellerin varren, pienen purkin ananaspaloja (omassa mehussaan) ja suolattuja maapähkinöitä makusi mukaan.
Itse laitan pähkinöitä 300 g pussin isoon salaattiin. Savoijinkaalia on välillä aika vaikea saada mutta se sopii tähän salaattiin parhaiten.

Ota lähelle iso salaattikulho ja pidä kompostiastia lähellä koska jätettä tulee.

Huuhtele savoijinkaalin kerä ulkopuolelta ja poista nahistuneet ja tummuneet lehdet. Poista kovaa kantaa
vähemmäksi. Helpoin tapa pilkkoa kaali on ottaa isoja lehtiä irralleen, pinota niitä päällekkäin ja pilkkoa sitten pinot ristiin (ks. kuva). Joskus puran kokonaisesta kaalista lehtiä tai sitten halkaisen kaalinkerän neljään osaan, poistan kovan kannan ja pilkon sitten pienempiä lehtiä.

Poista ennen lehtien pinoamista lehtiruoti, joka maistuu kitkerältä. Yksi lehtiruoti on kuvassa nojallaan sitruunapuristinta vasten (ks. kuva).

Pilko lehtisellerin varret pieniksi.

Laita salaattikulhoon pilkottu kaali ja lehtiselleri. Lisää 1 sitruunan mehu, ananaksen palat ja mehu sekä suolapähkinät.

Sekoita salaatti hyvin, jotta mehut menee sekaisin ja kaali kastuu mehuun. Kokonainen sitruunan menu voi tuntua jonkin mielestä paljolta mutta kun se yhdistyy ananaspurkista tulevaan mehuun niin salaatti ei ole liian
kirpeätä.

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 3 Ruokaisa feta-papusalaatti
  • 2 0 Ruokaisa kirjolohisalaatti
  • 5 4 Ruokaisa juusto-pastasalaatti
  • 4 4 Ruokaisa salaatti
  • 0 0 Ruokaisa tonnikalasalaatti (4-6hlö)
  • 11 6 Ruokaisa broilersalaatti

Kommentit

taistoj
Salaatti sopii hyvin iltapalaksi ja maistuu vähemmänkin kasvisruokaa syöneelle. Salaatti on myös edullinen koska savoijinkaali on niin ruokaisaa. Annoksesta tulee iso kulhollinen salaattia ja sitä syö 4-6 henkeä riippuen syökö salaatin kanssa leipää. Patonki sopii hyvin tämän seuraksi mutta useimmin syömme tätä sellaisenaan.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään