Juhla-ahdistuksen ABC kevään juhliin

puukilainen
Nyt kun kevään suurimmilla odotuksilla, suorituspaineilla ja stressillä ladattu Kansallinen Valmistujaispäivä (TM) on nurkan takana, voikin ahdistumisen aloittaa hyvillä mielin.

Tässä parhaat vinkkini suurimpiin stressihormonitasoihin ja ohimosuonen poksauttavaan verenpaineeseen.Kehittäkää mehevä perheriita vieraslistasta.
Toki isotäti-Marketta naukkailee aina liikaa sherryä kaikissa sukujuhlissa ja kähveltää puolet mariskooleista, mutta kerran silloin kaksi vuosikymmentä sitten hän antoi lahjaksi sen ruman vanhan vaasinsa, joten pitäähän hänet tietysti kutsua mukaan. Mitä sukukin siitä sanoisi, jos ei pyydetä?
Juhlakalun mielipidettä tähän on turha kysyä, ei ne teinit mistään perinteistä mitään kuitenkaan ymmärrä.

Postittakaa puolet kutsuista ajoissa ja unohtakaa loput eteisen pöydälle.
Ja sitten tietenkin riidelkää hetki siitä, kenen vastuulla oli niiden postimerkkien hankinta ja kuka jätti osoitekirjan päivittämättä.

Heittäytykää marttyyreiksi ja siivotkaa koko talo yksin edellisiltana mahdollisimman mielenosoituksellisesti.
"Kun ei kukaan muu kuitenkaan tekisi ikinä yhtään mitään, vaikka pyytäisi kauniisti, joten parempi on tehdä vain itse, vaikka töitä on niin paljon, ettei ensi yönä ehdi niiltä nukkumaan. Mutta en minä tässä valita."
BONUSKIERROS: Jos joku erehtyy tarjoamaan apuaan, kieltäydy pisteliäästi ja juhlissa valita kovaan ääneen siitä, kuinka jouduit kaiken tekemään yksin.

Menkää ostoslistatta kauppaan viime tingassa.
Mikään ei tarjoa paremmin sitä ihanaa ranteet auki viiltävää euforiaa kuin tarjottavien ynnä muiden ulkomuistista pinnistely tupaten täynnä olevassa maksimarketissa, kun viiletätte hyllyvälistä toiseen keräillen täyteen ostoskärryyn vähän kaikkea varmuuden vuoksi.
Jos jotain unohtuu (kuten varmasti käy), pinkaiskaa viisi minuuttia ennen vieraiden tuloa lähimmälle huoltoasemalle ja toivokaa, että suolapaloista käy mikrossa lämmitetty lenkkimakkara sinappitursokkeella.

Asettakaa avokätinen budjetti ja ylittäkää se. Sitten ylittäkää se vielä pahemmin.
Designer-mekko koululle ja toinen iltajuhliin kavereiden kanssa? Toki. Laatujuomaa laatikkokaupalla? Tietenkin. Viimehetken hullu idea suklaaputouksesta ja saippuakuplakoneesta? Tottakai!
Lomarahat paloivat jo yllättävien menojen edessä, mutta pikavippi tai pari riittänee kattamaan loput ah-niin-välttämättömät yllättävät menot leikiten.

Pyyhi tyystin mielestäsi vieraiden erikoisruokavaliot.
Mikään ei ole jännempää kuin pelata "Ooonko tässä ruoassa pähkinää?"-rulettia allergikkovierailla. Pieni kuolemanpelko vain piristää elämää.


Jos näillä eväillä ei ratkea aloittamaan tupakointia uudelleen ja aikaansaa kesän kestävää mykkäkoulua perheen kesken, en tiedä mikä tepsisi.

14.5.2015

Merkintä on julkinen ja kaikkien nähtävissä.

Kommentit