Liivatepallot kakkujen koristeluun

puukilainen
Puuhasin yhteen leivontaprojektiini liivatteesta palloja, jotka käytin kakun koristeluun. Pallojen valmistaminen on helppoa, mutta melko aikaavievää.
Perusajatus menee niin, että pienten ilmapallojen päälle levitetään muutama kerros sulaa liivatetta, annetaan kovettua rauhassa, poistetaan ilmapallot ja tuloksena on ohuita, keveitä ja kauniita kuplia, joita voi laittaa koristeiksi vaikka kakkuihin.
http://www.cakecentral.com/tutorial/how-to-make-gelatin-bubbles
Linkin takaa löytyy kuvallinen ohjeistus.

Käytin itse vesi-ilmapalloja, jotka pumppasin haluttuihin kokoihin ja sidoin solmuun. Sitten turvotin liivatejauheen vesitilkalla, lisäsin joukkoon väriä ja helmiäisjauhetta ja sulatin varovasti mikrossa.
Levitin liivatteen siveltimellä pallolle, valutin ylimääräiset ripeästi pois ja annoin kuivahtaa. Lisäsin liivatetta kaikkiaan kolme kerrosta lämmitellen nopeahkosti hyytyvää seosta aina tarpeen mukaan juoksevammaksi. Lopuksi proppasin pallot kovettumaan ritilälle vajaaksi vuorokaudeksi, minkä jälkeen ilmapallot oli mahdollista puhkoa ja poistaa.
Aikaa meni useampi tunti, vaikka työskentelin kohtalaisen ripeästi.

Kannattaa kokeilla, jos uusien tekniikoiden opettelu viehättää yhtään. Nämä olivat tosiaan helppoja tehdä.
Paras vinkkini näiden tekoon olisi ehkä se, että liivatteen pitää olla juoksevaa, mutta ei liian kuumaa. Liian lämpimänä se voi sulattaa aiemmat kerrokset pois, minkä huomasin harmikseni. Lisäksi liivate palaa helposti, joten lyhyitä pätkiä mikrossa kohtuulämmöllä on homman juju.

3.12.2014

Merkintä on julkinen ja kaikkien nähtävissä.

Kommentit