Reseptien päivitystalkoot

kotikokki
Nyt se on tehty! Teiltä käyttäjiltä saadun runsaan palautteen pohjalta uudistettiin Kotikokin reseptien luokittelua ja täydennettiin pääraaka-ainelistan vaihtoehtoja.

Uudet luokittelut ovat valittaessa reseptien hakusivulta, vaikka reseptit vielä valtaosin on luokiteltu vanhan mallin mukaan. Ison reseptitietokannan päivittäminen on tietysti iso haaste. Tästä syystä tarvitsemmekin teidän käyttäjien apua, jotta Kotikokista löytyvät yli 56 000 reseptiä saadaan ajan tasalle! Pyytäisimmekin, että päivittäisitte vanhat reseptinne uusien kategorioiden ja raaka-aine -luokittelujen mukaisiksi. Näin helpotatte omien reseptienne löytymistä ja Kotikokin uusista ominaisuuksista saadaan kaikki hyöty irti!:)

Reseptien oikein luokittelu ja kategorointi vaikuttaa myös toiseen toiminnallisuuteen, joka tehtiin Kotikokin uudistuksessa. Reseptihaussa on nimittäin nyt mahdollista selata luokittelujen mukaan reseptejä myös ilman hakusanoja! Tämä on ominaisuus, jota te palvelun käyttäjät toivoitte kovasti. Tästä syystä sopivien reseptien löytämisen kannalta onkin tärkeää, että reseptien luokittelut olisivat mahdollisen osuvasti valittu.

KATEGORIAT

Reseptien kategorioiden määrittely on välillä vaikeaa ja kategorioihin liittyen onkin saatu paljon palautetta. Yhtä ainoaa oikeaa jaottelua ei varmasti ole olemassa, mutta olemme pyrkineet valitsemaan sellaiset kategoriat, että kaikille resepteille joku näistä olisi helppo valita.

Nyt reseptille voi myös valita kaksi kategoriaa. Esimerkiksi keitto JA alkupala.

Kategorioissa tapahtuneet muutokset:
- Muuttuneet kategoriat
o Leivät ja suolaiset -> Leivät ja sämpylät, Suolaiset leivonnaiset
o Jälkiruoat ja herkut -> Jälkiruoat, Makeat leivonnaiset
o Snäcksit ja välipalat -> Välipalat
- Uudet kategoriat:
o Pizzat
o Pastat ja nuudelit
o Keitot
o Säilöntä
o Vauvan ruoka

PÄÄRAAKA-AINEET

Reseptille on hyvä myös valita pääraaka-aineet, jotka löytyvät reseptihaussa hakuehtoina. Tarkoitus ei siis ole listata kaikkia reseptin raaka-aineita, vaan ne keskeisimmät. Ajatuksena on, että esimerkiksi kasvisruokia olisi helpompi hakea.

Uusi raaka-ainejako pää- ja alaluokittain:
- Kasvikset (peruna, juurekset, vihannekset, sienet, soijatuotteet, muu kasvis)
- Marjat ja hedelmät (marjat, hedelmät)
- Punainen liha (nauta, porsas, lammas, riista, muu liha)
- Makkara ja jauheliha (makkara, jauheliha)
- Kanat ja linnut (kana ja broileri, kalkkuna, riistalinnut, muu lintu)
- Viljat ja riisi (kotimaiset viljat, maissi, riisi, pasta ja nuudelit, muu vilja)
- Kala ja äyriäiset (kala, äyriäiset ja nilviäiset)
- Maitotuotteet ja kanamuna (maitotuotteet, kanamuna)

Hakusivulla voi toistaiseksi hakea reseptejä vain pääluokkien mukaan, koska tarkempia tietoja ei vielä monelta reseptiltä löydy.

Jos kohtaat muiden tekemiä reseptejä, joissa on selvästi väärä luokittelu tai kategoria, voit ilmoittaa niistä Kotikokille sähköpostilla: kotikokki@almamedia.fi. Liitä viestiin linkki reseptiin ja perustelusi, miksi resepti on väärin luokiteltu.

Eli ei kuin reseptin päivityshommiin!:)

Keväisin terkuin,
Kotikokki-tiimi

1.4.2014

Merkintä on julkinen ja kaikkien nähtävissä.

Kommentit