Jaa reseptisi Kotikokissa, voit voittaa Delicard-lahjakortin >>

Jaa reseptisi ja voita Delicard-lahjakortti >>

Kiukuttelua elintarvikepakkausten mainosteksteistä

Hilda
Minua suututtaa ja siksi avaudun mielestäni tärkeästä asiasta. Tuolla toisaalla puhutaan lisäaineista, mutta tässä on tarkoitus puhua asenteellisesta mainonnasta, jonka tarkoitus on vain kiertää ongelmia ja saada asiakas ostamaan sellaista, mitä asiakas todellisuudessa yrittää välttää. Luottamus tuottajia kohtaan rapisee entisestään.

Tässä jo toisessa ketjussa esiin tuodussa artikelissa: http://www.iltalehti.fi/ruoka/2011040313482656_ru.shtml on otettu seuraava lainaus:

Prasadin mielestä E621-koodilla tunnetusta arominvahventeesta natriumglutamaatista noussut kohu oli ylilyönti.

- Natriumglutamaattia saisi nauttia aika paljon, että sillä alkaisi olla haittavaikutuksia, hän huomauttaa.

Minä olen asiasta jyrkästi eri mieltä. Viittaan omiin kokemuksiin, joista kerron migreeniketjussa: http://www.kotikokki.net/keskustelut/?read,5,139534

Itselläni on ollut ajanjakso, jolloin olen vastoin parempaa haluani joutunut turvautumaan valmistuotteisiin. Ilohan on suuri, kun hyllystä löytyy uutusstuote, esim Fazerin rukiiset lihapiirakat, jotka ovat maidottomia, laktoosittomia eivätkä sisällä natriumglutamaattia. MUTTA sisältävät kyllä hiivauutetta. Sama ilmiö on monissa muissa tuotteissa: HIIVAUUTETTA löytyy yhdestä jos toisesta paikasta, jotta saadaan laitettua tuo "eis isällä natriumglutamaattia" -leima pakettiin. Hiivauute on kuitenkin natriumglutamaatin esiaste: http://halonloota.blogspot.com/2010/11/hiivauute-on-natriumglutamaatin-kaveri.html


Minulla on onneksi kohtalotovereita, jotka purnaavat samasta asiasta http://noorakatariina.blogspot.com/2010/11/e621-huijaus-hiivauute.html

Minua suututtaa se, että todettujen lisäaineiden haittoja korvataan tuotteilla, joilla on samankaltaisia haittoja, vaikka nimitys "lisäaine" puuttuukin. Tässä tarkoitan hiivauutetta ja soimaan itseäni siinä että natriumgutamaatittomuutta hehkuttavan MAINONNAN TAKIA nälissäni haksahdan ostamaan senlihapiirakan, jonka olen jo monta vuotta jättänyt hyllyyn, koska TIEDÄN että se sisältää jotain, mikä ei minulle sovi. Onnea siis, systeeminne toimii! Mutta minä olen sen jälkeen entistä kiukkuisemppi asiaks ja vihainen siitä, että en voi luottavaisin mielin käydä kaupassa, vaan täytyy todella tavaamalla tavata kaikki tuoteselosteet. Hyvä periaatepäätös onkin se, että ostaa pakkauksen, joka ei sisällä tuoteselostetta. sIlloin siinä ei ole mitään ylimäärästä, ellei seuraavaksi keksitä tätä huijauksen muotoa, että jätetään tuoteseloste pois silloinkin, kun sen kuuluisi olla.

Suututtaa, tuo alussa mainutun artikkelin kaikkitietävä edesottamus, että vain suuret määrät natriumglutamaattia aiheuttaa haittavaikutuksia. EI PIDÄ PAIKKANSA, tämä selittyy sillä että eri yksilöillä on erilainen reaktioherkkyys ihan kaikkeen. Tulee tunne, että minua pidetään jotenkin kykenemättömänä arvioimaan sitä, haluanko syödä tietttyjä lisäaineita vai en. Itse kuulun ihmistyyppiin, joka voisi olla minkä tahansa elintarviketehtaan laaduntarkkailijana. Aistin makuihin ja tuoreuteen liittyvät ongelmat ja reagoin myös muuten voimakkaasti juurikin keinotekoisiin aromivahventeisiin.

En ymmärrä, miksi jo lapsesta asti totutetaan ihmisiä siihen että ruokien makua voimistetaan vahventeilla. Tuore ruoka maistuu hyvälle ilman niitä!

Onneksi osaan tehdä loistavia lihapiirakoita itsekin ja aion vääntää niitä pakkasen pullolleen heti kun kiireiltä ehdin. Toivottavasti muutkin valveutuneet kuluttajat ilmaisevat kantansa, mikäli huijaaminen, harhaanjohtaminen ja viisastelu älykkäiden ihmisten puolesta potuttaa.

29.4.2011

Merkintä on julkinen ja kaikkien nähtävissä.

Kommentit