Kokeilkaas laittaa hiivan sijaan olut tölkki jotain laageria esim.
Itse tein tälläohjeella ja käytin oikeita pizzajauhoja ja tein yleiskoneella ja tein itse tomaattikastikkeen alusta loppuun oikeista tomaateista kaverit kävi syömässä kukaan ei oo ikinä syönyt niin hyvää pizzaa todella hyvä pizzapohja ohje :P
Aivan jäätävän hyvää ! (Y) tästä tuli luotto ohje nytten , laitoin tomaattia ja ketsuppii pohjaan kun ei ollu muuta..kinkkuu,ananasta, auraa toki sipulii ja valkosip ja runsaasti emmental-mozzarella raastetta NAMM
Tätä pizzapohjaa on kokeiltava! 🧝‍♀️👍🌟
29.12.2020 Aura
Oikein hyvä ohje 👌🏼 Tein taikinan tuplana ja totesin, että meidän uuniin ja makuun siitä saa hyvin 3 pizzaa tehtyä 👌🏼
05.05.2020 Mawka
Ihan paras 👍👌
Tullut tehtyä nyt joka kerta ja valmiiseen paljon valkkaria ♥️
Tuli tosi hyvä myös täysjyvä vehnäjauhoista 👌 Päälle pistin ketsuppia, srirachaa, pari purkkia valkosipuli tonnikalaa, ananasta, kirsikkatomaatteja ja paljon juustoraastetta :)
Ei pidä paikkaansa. Miksi tämä disinformaatio. Tarkistettu fakta:
Pizza ja pitsa – molemmat muodot ovat oikein

Kieliasiaa mediassa: Yle 17.11.2015.

”Sana voidaan ottaa kieleen sitaattilainana, jolloin se on samassa muodossa sekä kirjoitettuna että äännettynä kuin alkuperäiskielessä: pizza. Tai sitten se mukautetaan suomeen: pitsa.

– Molemmat tavat ovat oikein, mutta samassa tekstissä tulisi pysytellä yhdessä ja samassa kirjoitusasussa, vahvistaa erityisasiantuntija ja Kielikellon päätoimittaja Riitta Eronen Kotimaisten kielten keskukselta.”
Minun mieluisia vohveleita, juuri niin rapeita pitää olla ei lötköjä. Kiitos ohjeesta ;o) peukku
20.07.2018 naija
Hei! Resepti on iän ikuisen vanha, itsekin käytän nykyään enää ½ pss kuivahiivaa tai sitten teen vallan kokonaan hiivattomaan pohjaan. Kiitos kommentistasi! :)
Tällä reseptillä tuli paras pizza minkä olen itse ikinä tehnyt, tulen käyttämään tulevaisuudessakin! Hiivan määrä tosiaan vähän suurehko, puoli pussia yli jäänyttä kuivahiivaa toimi mainiosti. Lisäsin myös vajaan teelusikallisen sokeria hiivaa ruokkimaan, ei huonontanut makua ollenkaan.
17.07.2018 Ssue
Tästä syntyy iskän kuuluisa pizza . Aivan mainio.
Tää oli kyllä huippuhyvä!
31.12.2017 Esakki
Tällä ohjeella taas mennään!
15.12.2017 kiri
Aivan loistava ohje!
Tällä ohjeella tehty jo monet kerrat ja aina onnistunut!
25.02.2017 ninnii
Hyvä pohja. Korvasin 3dl vehnäjauhoista, 2dl:llä ruisjauhoja, ja oli omasta ja miehenki mielestä ehkä jopa parempi :)
Ok hyvää tuli
Oletkos tuulettanut?HaHaa.
23.08.2016 mallu51
Tein vuonna 1999 pizzapohjan, savu ei ole vieläkään täysin hälventynyt :(
22.08.2016 Ilkka1
Reiluun kahteenkymmeneen vuoteen en ole pizzaa tehnyt. Nyt mökillä aurinkoisena päivänä päätin tehdä pizzan. Tällä pohjalla tuli hyvää. Laitoin pohjalle tomaattimurskaa, sitten kinkkusuikaleita , pannulla paistoin pekonia ja sekaan paistettuja kanttarelleja ,sipulia+paprikaa. Päälle oman maan tomaatteja ja oreganoa. Kaiken kruunasi juustoraaste. Nam.
Nyt kannattaisi kirjoittajan hieman tutkia asiaa ennen kuin menee puhumaan mitä sattuu.

Leivonnassa käytettävä leivinhiiva (Saccharomyces cerevisiae) kuolee erittäin helposti, viimeistään paistaessa. Lisäksi kyseinen hiiva on täysin eri asia kuin elimistössä ilmenevä hiiva (Candida albicans).

Villihiivaa taas on joka puolella ympärillämme tälläkin hetkellä, villihiivat ovat tietysti oma lukunsa ja näiden päätyminen elimistöön on huomattavasti tödennäköisempää kuin hiivan kertyminen elimistöön leipomustuotteista. Näiden hiivojen päätyminen ruokaan ja sitä kautta elimistöön on mahdollista jos nautitaan ruokatuotteita joita säilytetään pitkiä aikoja ja/tai hiivalle otollisissa olosuhteissa (pilaantumaisillaan oleva ruoka).

Mikäli haluat välttää edellämainittujen hiivojen kasvua elimistössä, pääasiallinen keino tähän on välttää hiilihydraattipitoisia ruokia jotka ruokkivat jo ennestään elimistössä kasvavaa hiivaa mm. sokeria, sokeripitoisia tuotteita ja valkoista jauhoa.
Ihan käypä ohje. Kun pohjan laittaa kohoamaan jääkaappiin kestää kohoaminen hieman kauemmin ja näin tulee pohjaan parempi maku ja paistaessa parempi tekstuuri. Kokeilkaapa!
Tosi hyvä pohja. Ei jääny veteläksi vaik oli jäätävä määrä täytteitä päällä! :D
Aijaa! :D Onpas täällä käyty mielenkiintoista keskustelua asiasta. Voi morjens!
Ainahan sitä olisi jotakin minkä voisi tehdä toisin.
Hiukan voisi tuota hiivan käyttöä hillitä näissä ohjeissa, 5g riittää hyvin kyseisen pizzan valmistamiseen. Parhaassa tapauksessa syö päivässä koko annoksen, tuollainen ohjeessa mainittu 25 g hiivamäärä ei enää poistu elimistöstä vaan jää sinne aiheuttamaan ongelmia. Se mikä valmistusnopeudessa voitetaan, terveydessä hävitään.
Hyvää tuli - mulla ei ollut tomaattisosetta tms., niin piti tehdä itse (kirsikkatomaatteja, sweet chilli -kastiketta, hiukan ketsuppia ja oreganoa). Mietin josko tulisi vetelä pizza, kun se sose oli aika vetistä, mutta onneksi tuli kuitenkin ihan kelpo pohja, helppo leikata ja syödä =)
24.01.2016 Stello
Parempi tulee durum jauhoista, ohje pussin kyljessä.
Tää oli kyl todella yksinkertainen ja hyvä pohja. Joku kerta täytyy kokeilla tätä ruisjauhoista tehtynä
14.09.2015 my90