Kermapiiras eli cream pie

9 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

3/4 mukia sokeria
1/3 mukia jauhoja
1/4 tl. suolaa
2 mukia maitoa
2 munaa
1 rkl voita
1 tl. vaniljasokeria
muropohja tai muu piirakkapohja
koristeeksi kermavaahtoa

Jaa resepti

Ohje

Oleellista on käyttää samankokoista mukia kaikkeen mittaamiseen. Olen käyttänyt ihan tavallista mukia, en siis kahvikuppia.

Valmistele ensin piirakkapohja, jos teet sen itse, valmis muropohja kaupan pakastealtaasta käy mainiosti. Piiras tehdään tavalliseen pyöreään piirakkavuokaan, taikinaa saa olla reunoja pitkin ylös n. 2 cm, eli reunaan asti.

Sekoita kattilassa jauhot, sokeri ja suola. Lisää seokseen kupillinen maitoa ja sekoita tasaiseksi. Lämmitä seosta koko ajan huolellisesti sekoittaen kiehuvaksi, kunnes se sakenee jauhojen vaikutuksesta. Ota sitten pois lämmöltä.

Sekoita munat ja loput maidosta. Sitten vaikea kohta: Sekoita munamaitoseos pienenä norona varovaisesti jatkuvasti sekoittaen jauhoseokseen. Varo, ettei munaseos pääse lämpenemään liian nopeasti, eli lisää tasaisena ohuena nauhana ja sekoita koko ajan. Lämmitä sekoitettu seos uudestaan kiehuvaksi, jolloin se sakenee hieman lisää. Lämmitä varovasti ja koko ajan sekoittaen!

Kun seos on valmis, sekoita siihen vaniljasokeri ja voi. Anna sen jäähtyä hieman ja kaada sitten piirakkapohjalle. Koristele kermavaahdolla ja nauti kun se on kokonaan jäähtynyt.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Sakuliina
Kyseessä on siis juuri sellainen kermapiiras, joka lätkäistään päin ihmisten naamoja vanhoissa elokuvissa. Vanukastäytteen tekeminen ei lopulta ole niin vaikeaa kuin vaikuttaisi, en ole kertaakaan epäonnistunut munamaidon lisäämisessä. Parasta on, että piirasta voi muunnella loputtomiin. Vanukkaan alle banaania ja vanukkaaseen loppuvaiheessa suklaata, makeaa on, mutta hyvää!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään