Cottage pie

6 annosta 2 - 3 h

Raaka-aineet

Jauhelihakastike
50 g Valion voita (1,4 %)
200 g Sipulia
100 g Varsiselleriä
0,5 tl Suolaa
1 tl Sokeria
70 g Tomaattisosetta
400 g Naudan jauhelihaa (17 %)
3 tl Paprikajauhetta
1 tl Suolaa
1 tl Rouhittua mustapippuria
4 Valkosipulinkynttä
400 g Mutti Polpaa
1 dl Vettä
2 rkl Pirkan balsamietikkaa
1 tl Kuivattua timjamia
200 g Porkkanaa
Perunamuusi
1 kg Muusiperunaa
1,5 dl Täysmaitoa
50 g Valion voita (1,4 %)
1 tl Suolaa
160 g Jukolan cheddaria
Kerrosten väliin
165 g Rainbown säilykemaissia

Jaa resepti

Ohje

Yön kolmas resepti.

Hienonna sipulit ja varsisellerit. Ota jauheliha huoneenlämpöön. Sulata voi pannulla, lisää kasvikset. Mausta sokerilla ja suolalla. Kuullota keskilämmöllä / alhaisella keskilämmöllä pehmeiksi. Voi ottaa hieman väriäkin. Tomaattisose mukaan viimeiseksi viideksi minuutiksi. 

Sinä aikana kun kasvisseos tekeytyy, hienonnetaan valkosipulinkynnet ja sekoitetaan kuivamausteet tasaiseksi. Reseptin pohja valmis - valuta pieneen astiaan. Paista jauhelihaan pinnat kovalla lämmöllä. Laske hieman tehoa ja murenna. Lusikoi kuivamausteet joukkoon. Lisää valkosipuli viimeiseksi minuutiksi pannulle. Se ei tykkää keskilämpöä kuumemmasta. 

Seuraavana vuorossa tomaattimurska ja vesi. Kasvisseos pannulle. Mausta balsamietikalla ja kuivatulla timjamilla. Sekoita tasaiseksi. Kiehauta ja laske 1/6:een. Hauduta kannen alla yhteensä tunnin ajan. 

Heti kun olet saanut kastikkeen hautumaan, kuori ja raasta porkkanat. Lisää ne soosin joukkoon. Kuori ja leikkaa perunat. Aloita niiden keittäminen 40 minuutin kohdalla. Ennen kuin kastike on valmista, ehdit ottamaan maitotuotteet huoneenlämpöön ja raastamaan juuston. 

Tunti kellossa - jauhelihakastike sivuun. Viimeistele perunamuusi. Tässä vaiheessa ei aleta vielä kokoamaan, sillä molempien pitää jäähtyä. Huuhtele maissit siivilässä kylmän veden alla. Käännä uuni 200 asteeseen. 

Haluttu lämpötila saavutettu, aloita kokoaminen. Vuoan pohjalle kastiketta tasaiseen tyyliin. Toisena maissit. Viimeisenä muusi. Paista 30 minuuttia keskitasolla. Anna jäähtyä vartin ajan. 

Ruuan voi tehdä etuajassa, sillä se oli parempaa toisena päivänä. Cottage pien voi myös koota jääkaappiin valmiiksi ja paistaa vasta seuraavana päivänä. 

Tarjoa raikkaan salaatin kanssa. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään