11 541
11 541

Pumpkin pie (GL, L)

12 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

Pohja:
100 g laktoositonta voita
2-3 rkl sokeria
tl kanelijauhetta
1 dl tattarijauhoja
1 dl maissijauhoja
½ dl riisijauhoja
2 rkl vettä
Täyte:
5-6 dl kurpitsasosetta
1 dl jogurttia (maustamaton tai esim. vanilja)
3 rkl maissijauhoa
1 tl kanelijauhetta
1 tl neilikkajauhetta
1 tl inkiväärijauhetta
2 tl vaniljasokeria
n. 2½ dl fariinisokeria
2-3 kpl kananmunia koosta riippuen (isoja 2 tai pieniä 3)

Jaa resepti

Ohje

Minä käytin hokkaido-kurpitsaa kun sellaisen löysin lidlistä (siitä hokkaido-kurpitsasta tämä idea tulikin), mutta eiköhän muukin kurpitsa aja saman asian.. :) 

Halkaise kurpitsa omalla tyylillä (minä se vasta tyylillä homman hoidinkin kun minun kohdalleni osuikin niin pirun kova kurpitsa..) mikä vaan helpoimmalta tuntuu.. kunhan jätät kuoret, siemenet ja rihmastot pois... Jos/kun olet saanut hedelmälihan revittyä/kuutioitua/lusikoitua (kurpitsan kypsyydestä riippuen) kulhoon, (jos kurpitsa on kovaa) niin laita kattilan pohjalle vähän vettä (n. 1 dl vaikkapa) ja kurpitsakuutiot veteen kiehumaan vähäksi aikaa, kunnes ne vähän pehmenee. Sitten kun kurpitsakuutiot on pehmeitä, valuta ylimääräinen vesi pois ja blendaa kurpitsa soseeksi. Huh.. noin.. sitten se helpompi osuus..

Näin toimitaan:

Kuutioi voi kulhoon ja nypi murumaiseksi seokseksi sokerin, kanelin ja jauhojen kanssa, lisää joukkoon 2 rkl vettä, vaivaa taikinaksi, pyöritä palloksi, pallo kelmuun ja laita jääkaappiin odottamaan väh. 20 minuutiksi. Kun pohja on levännyt jääkaapissa tovin, painele se n. 24 cm piirakkavuoan pujalle ja vähän reunoille, pistele haarukalla muutama pisto pohjaan ja laita pelkkä pohja uuniin 200 asteeseen n. 10 minuutiksi, sekoita tällä välin kaikki täytteen ainekset kulhossa keskenään, ota pohja ulos uunista ja kaada täyte päälle, laske uunin lämpötila 175 asteeseen ja paista piirakkaa 50 minuuttia. Nauti seuraavana päivänä vaikkapa vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa, NAM! :) 

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 3 Helppo raparperipiirakka (GL, L)
  • 3 3 Peltileipä (GL, L)
  • 9 3 Aurabroiler (GL, L)
  • 5 3 Perinteikäs Bolognese (GL, L)
  • 5 0 Mansikkajuustokakku (GL, L)
  • 6 1 Charlbury Sweet eli klementiinikanaa (G, L)

Kommentit

Rauhtu
Joo kyllä vaan kannatti nähdä vaivaa.. tuli oikein herkullinen piirakka ja toi pohja on ihana kun maistuu ihan kaneliässiltä.. :D Kermavaahdon kera tätä herkuteltiin. <3 Pitkän aikaa on pitänyt kokeilla, kehitellä ja suunnitella gluteeniton kurpitsapiirakka ja eilen kun shoppailin lidlissä ja näin sen komean punaisen hokkaido-kurpitsan, päätin alkaa tekemään.. Kurpitsaa taisteltiin rikki kyllä varmaan tunnin verran mutta eipä tuo enää haittaa kun sai maistaa jo lopputulosta ja olla siihen tyytyväinen.. :D

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään