3 437
3 437

Vähätiskinen Lasagne

6 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

400 g jauhelihaa
1 prk tomaattimurskaa
1 prk tomaattipyreetä
1 kpl sipuli pilkottuna
muutama kpl valkosipulinkynsi murskattuna
muutama tlk pippurisekoitusta
vähän Muskottipähkinää joko jauheena tai palana
1 kpl (Punainen paprika)
50 g voita
muutama rkl vehnäjauhoja
5-6 dl maitoa
1 prk koskenlaskija sulatejuustoa
1 pkt lasagnelevyjä
3 rkl oliiviöljyä paistamiseen
vähän tuoretta basilikaa koristeluun

Jaa resepti

Ohje

Jauhelihakastike:

Lämmitä öljy pannulla ja sekoita siihen pippuriseos. Anna kuumentua hieman ja lisää valkosipuli sekä sipuli ja kuullota muutama minuutti. Lisää jauheliha ja sekoittele kunnes liha on kypsää. Lisää tomaattimuska ja -pyre, muskotti sekä halutessasi suolaa. Kiehauta sekoittaen tasaiseksi ja siirrä pannu sivuun jäähtymään. Jos haluat lisätä kasikkeeseen paprikaa, lisää se tässä vaiheessa pieniksi paloiksi pilkottuna.

Juustokastike:

Sulata voi kasarissa ja sekoita siihen jauhot. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Hämmennä jatkuvasti kunnes seos muuttuu puuromaiseksi. Lisää sulatejuusto pieninä nokareina koko ajan sekoittaen. Sörsseli on valmis kun juusto on kokonaan sulanut ja kasarissa on mannapuuromaista seosta. Juustokastike palaa hyvin helposti pohjaan, muista siis sekoittaa sitä jatkuvasti.

Latominen:

Lasagnelevyjä kannattaa liottaa muutama minuutti haaleassa vedessä, kunnes ne ovat vähän pehmenneet, sopiva aika on vaikkapa juustokastikkeen tekemiseen kuluva aika. Laita siis halutessasi levyt likoamaan ennen kuin aloitat juustokastikkeen teon. Sitten aineet vain ladotaan laakeaan vuokaan, ensin jauhelihakastiketta vuoan pohjalle, sitten lasagnelevyjä, jauhelihaa, levyjä jne. Lopuksi juustokastike kaadetaan päälimmäiseksi ja paistetaan uunissa, 170-180 asteessa noin 30-40 minuuttia.

Jauhelihan voi myös korvata vaikkapa tonnikalalla, sulatejuuston emmentalilla (kuutioi kovat juustot), tai voit lisätä jauhelihakastikkeeseen vaikka kesäkurpitsaa. Moussakamaisen ruoan saat korvaamalla lasagnelevyt perunalla (siivuta perunat juustohöylällä) ja munakoisolla. Säätövaraa tässä reseptissä on vaikka kuinka.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

salojan
Oma lempparireseptini lasagnelle jota olen tehnyt vuosia. On niiin hyvää että jaan sen tässä muillekin kokeiltavaksi.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään