Ryhmien luominen Kotikokkiin

Ryhmät ovat Kotikokin toiminto, jonka avulla esimerkiksi kokkausporukka, ystävät tai vaikka perhe voi jakaa keskenään reseptejä Kotikokissa. Ryhmä voi olla joko yksityinen tai julkinen. Reseptit luodaan ryhmään ryhmän nimissä ja jos se on julkinen, pääsevät myös muut kotikokkilaiset peukuttamaan ja kommentoimaan reseptejä.

Ryhmän luominen

Ryhmän luominen vaatii, että olet kirjautunut Kotikokkiin käyttäjäksi. Uuden ryhmän lisääminen onnistuu kahdella tapaa. Voit joko valita harmaasta navigaatiopalkista Oma keittiö ja sen valikon alta Yhteisö > Ryhmät > Luo uusi ryhmä. Toinen tapa on mennä Oma keittiö –sivullesi ja painaa oikealla olevasta toimintapalkista Ryhmät-painikkeen kohdalla olevaa plusmerkkiä.

Tämän jälkeen pääset valitsemaan ryhmällesi nimen ja määrittelemään onko ryhmä julkinen vai yksityinen. Valmis-painiketta painamalla luot ryhmän. Huomaathan, että ryhmän luoja on myös aina sen ylläpitäjä!

Ryhmän hallinnointi

Oma keittiö –valikon alta Yhteisö > Ryhmät tai Oma keittiö –sivulta Ryhmät-painiketta painamalla pääset Ryhmät-näkymään. Voit siis luoda halutessasi useampia ryhmiä, joiden hallinnointi onnistuu tämän sivun kautta. Hallinnoi-painikkeen kautta pääset muokkaamaan ryhmän tietoja ja Näytä-painikkeen kautta tarkastelemaan sivuja.

Hallinnoi-sivulla löydät kattavat ohjeet profiilin täytöstä lomakkeen oikealta puolelta. Mitä paremmin täytät ryhmät tiedot, sitä paremmalta ryhmäsivu näyttää! Hallinnoi-tilassa pystyt myös hyväksymään jäsenyyspyynnöt tai itse kutsua lisää ihmisiä ryhmään. Kutsuminen tapahtuu käyttäjän kotikokki-tunnuksella.

Reseptin tekeminen ryhmän nimissä

Kun joku ryhmän jäsen haluaa lisätä uuden reseptin ryhmän nimissä, tapahtuu se samaa kautta kuin normaalin reseptin lisääminen Kotikokkiin. Eli valitsemalla harmaasta navigaatiopalkista Luo uusi resepti. Jotta resepti julkaistaan ryhmän nimissä, muista laittaa reseptieditorissa täppä Kenen nimissä? –osassa (löytyy Tagit ja Oma kommentti –osioiden välistä) kohtaan Kirjoita ryhmälle ”xxx”.