Täytetty uunilenkki

Reseptiä katsottu 22 512 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle
2 kpl HK:n sinistä/punaista/ vastaavaa lenkkiä
1 kpl suolakurkku
1 kpl Sipuli
250 g juustoraastetta
1-2 kpl valkosipulinkynttä
sinappia
ketsuppia
aromisuolaa
grillimaustetta
chiliä

Ohjeet

1. Kuori makkarat ja leikkaa PITKITTÄISVIILTO koko makkaran pituudelta, myös päädyt auki, mutta niin että et paina veistä läpi asti, vain viilto, ei kokonaan kahtia.

2. Laita makkarat pellille/astiaan ja uuniin, n.150 astetta, anna olla niin kauan kun makkarassa oleva viilto aukeaa. Tee täyte.

Täyte:

1. Kuori ja pilko sipuli kuutioiksi, paloittele suolakurkku ja sekottele keskenään astiassa.

2. Laita sekaan sinappia ja ketsuppia sen verran, että ne sitoo sipulin ja kurkut, pilko/ purista valkosipuli sekaan, lisää juustoraastetta n.100g. Niinjoo, ja valkosipulin voi huoletta jättää pois jos se ei maistu.

3. Lisää mausteet JA tähän voi laittaa ihan mitä vaan oman maun mukaan. Laitoin listaan vaan sen, mitä itte yleensä laitan.

Kun makkarat on auenneet, ota ne uunista ja lisää täyte auenneeseen "koloon". Laita juustoraastetta vielä päälle ja uudestaan uuniin siksi aikaa kun juusto kuorruttuu. Ennen raasteen lisäämistä voi pyöräyttää vaikka koko paketin ympärille pekonia, siitä saa kunnon äijämäisen ruuan:)


Kommentit

kalmanakka
Missään muualla en oo tällasta nähnyt/ kuullut tehtävän kun meillä. Tämän on isi opettanut:) Todella täyttävä, käy ruokana vaikka perunamuussin tai perunasipulimuussin kanssa, tai ihan vaan tämmösenään, vaikka iltapalana. Lupaan laittaa tästä tekovaiheittain kuvat, kun seuraavan kerran teen:) Tämä(kin) on hyvää!