Hiivaleipä & 5 hodaria

Raaka-aineet

5 dl lämintävettä 42 asteista
2 rkl siirappia
1 pussi kuivahiivaa
2 tl suolaa
hiivaleipäjauhoja tarpeen mukaan
n 1,5 dl rypsiöljyä
Hodariaineet
makkaroita oman maun mukaisia, minulla paksuja. paketissa viisi makkaraa
juustoraastetta
ketsuppia
sinappia
(hiivaleipätaikinaa)

Jaa resepti

Ohje

Tee ensin taikinajuuripohja. Lämpimään veteen sekoita siirappi. Ota noin 3 dl hiivaleipäjauhoja ja sekoita siihen kuivahiiva.  Laita liina päälle ja anna taikinan kuplia n 15 min. Sitten lisää suola ja vähän öljyä. Lisää jauhoja  sekoita voimakkaasti ja vuorotellen lisäät öljyä ja jauhoja niin että saat hyvän tuntuisen pehmeän taikinan. Laita nousemaan lämpöiseen paikkaan liinanalle n puoleksitunniksi.

Ota taikinasta osa ja leivo niistä pitkulaisia sämpylöitä ja tee keskelle syväkolo että makkara mahtuu sinne kunnolla. Ota kuoret makkarasta pois ja pistele haarukalla muutama reikä. Laita makkara koloon niin että on siellä kunnolla . Pursoita ketsuppia ja sinappia raitoina makkaranpääle ja pinnalle juustoraastetta. Laita leivinpaperi pellille ja hodarit siihen.

Paista 185 asteessa n 35 minuuttia. Tarkasta onko kypsä ja ruskistunut hyvin.

 

Hodarien paistuessa tee leipä oman mallisi mukaan. Paista leipää 2010 asteessa n 30 min. Voit lisätä lämpöä  noin 10 minuttia ennen paistoajan päätyttyä.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

naija
Nyt on tullut testattua kaikki mahdolliset osat uudessa yleiskoneessa, Toimii hyvin;o) Toivottavasti kestää yhtä hyvin kun minun vanha kone kesti. Tässä kiva tarjottava vaikka saunailtaan. ;o)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään