Lohikeittoliemen valmistus

Reseptiä katsottu 3 787 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle

Ohjeet

Käytä fileeraamasi kalan perkuujätteet keittoliemen valmistukseen. Kaikki muu on käytettävää paitsi kidukset.

Mikäli ostat kaupasta kalan ilmaisella fileerauksella, pyydä perkuujätteet itsellesi mukaan. Maksat kuitenkin niistä, valitsemasi kala punnitaan ja hinnoitellaan 99 prosenttisesti kokonaisena ennen fileerausta. Kuten kuvista näet, paljon jää hyvää tavaraa kaupan roskikseen.

Pätki ruoto pienemmiksi paloiksi, laita kaikki keittokattilaan. Lisää vettä reilusti palojen yli. 7 - 8 maustepippuria, ei muita mausteita.

Kiehuta kymmenkunta minuuttia, rapuskoi pinnalle syntyvä vaahto pois. Käännä pinnalla kelluvia osia toisin päin kiehumisen aikana.

Leivinpaperi valmiiksi ja kulho jonka päälle lävikkö. Kaada liemi lävikön läpi kulhoon ja lopuksi kaikki palat lävikölle.

Ala perata yksi pala kerrallaan, kun kädet kestävät lämpöä. Tee tarkkaa työtä, jottei keittoon joudu ainuttakaan ruotoa. Mikäli kyseessä kirjolohi, huomaa että rasvaisissa reunapaloissa on myös aivan vaaleaa säästettävää lihaa.

Pää kannattaa käydä perusteellisesti läpi. Niskaosassa yleensä vielä paljon lihaa. Myös poskilihat ja silmämunat (kuvassa etualalla).

Poista maustepippurit. Lisää peratut lihat liemeen ja laita keittokattilaan. Ellet tee keittoa heti, laita säilytysastiaan, jäähdytä ja laita valitsemaasi säilytykseen.

 


Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Kommentit