feta-paprikaleipä

8 annosta

Raaka-aineet

taikina
5 dl maitoa, rasvaton
n.10 dl vehnäjauhoja + hieman alustamiseen
1 pss kuivahiivaa
0.5 dl juoksevaa hunajaa
0.5 rkl merisuolahiutaleita
50 g oliiviöljy-voiseosta (tai voita)
täyte
2 kpl pientä paprikaa, punainen
200 g fetajuustoa
1 kpl sitruunan kuori (kevyesti päältä) ohuena raasteena
1 rkl hunajaa
1 tl merisuolahiutaleita
ripaus mustapippuria rouheena

Jaa resepti

Ohje

  1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita paprikat uunipellille kokonaisena ja paista noin 15min. kunnes kuori on osittain mustunut. Laita paprikat uunista suoraan kelmuun tai muovipussiin (näin kuoret irtoavat helposti jäähdyttyä).

  2. Valmista taikina. Sekoita vispilällä taikinakulhossa 5 dl lämmintä (42 asteista) maitoa, 5 dl vehnäjauhoja, hiiva ja hunaja. Peittele tiiviisti ja anna tekeytyä lämpimässä paikassa 15min. tai kunnes taikina hieman kuplii.

    Lisää taikinaan vähitellen jauhoja (5dl) hyvin vaivaamalla, suola ja loppupuolella pehmeä voi. Alusta hyvin ja kohota taikinaa hyvin peiteltynä 1 tunti.

  3. Voitele iso, irtopohjainen kakkuvuoka.

  4. Valmista täyte. Ota kypsentämäsi paprikat pussista. Poista paprikoista kanta, siemenet ja kuoret. 
    Laita paprikat, feta ja loput täytteen ainekset yleiskoneeseen (terä). Pyöräytä nopeasti sekaisin, mutta älä tee massasta täysin sosetta. 

  5. Laita kohonnut taikina jauhoitetulle pöydälle ja vaivaa hieman. Kaulitse taikinasta n. 30cm x 40cm levy. Levitä taikinalevylle täyte tasaisesti ja kääri taikina pidempi sivu edellä rullaksi.
    Koeta kääriä mahdollisimman kevyesti, ettei täyte luisu rullan sisältä pois. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä n.7 cm pituisia paloja ja asettele kakkuvuokaan leikkauspinta ylöspäin. Palat jäävät siis pari cm alle kakkuvuoan reunasta. Peitä vuoka liinalla ja anna kohota 1 tunti. Tämä viimein kohotus on tärkeä, jotta leipä on ilmava.

  6. Paista leipää 175 asteisessa uunissa, alaritilällä noin 40min. Peittele vuoka tarvittaessa foliolla paiston loppupuolella, jos pinta tummuu liikaa. Itselläni folio oli päällä viimeiset 10min.

    Ennen paistoa roiskuttelin leivän päälle hieman hunajavettä, mutta ei ole välttämätön. 

    TÄYTTEITÄ MUUTTELE MIELESI MUKAAN esim. lisää joukkoon aurinkokuivattua tomaattia, tuoreita yrttejä (tähän esim. kävisi tuore minttu hyvin), erilaisia juustoja...

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään