33 921
33 921

Kylmäsavulohirulla

1,5 - 2 h

Raaka-aineet

1 ps fazer rullarieska
200 g kylmäsavulohi
200 g tuorejuusto, esim. savulohi ja piparjuuri
2 rkl creme fraiche
ruohosipulia
tilliä (koristeluun)

Jaa resepti

Ohje

Sekoita ensimmäiseksi tuorejuusto, creme fraiché ja silputtu ruohosipuli. Laita rieskalevy poikittain folion päälle. Levitä seos sitten tasaisesti rieskalle reunoja myöten. Seuraavaksi laita rieskalle lohiviipaleet niin, etteivät ne ole päällekkäin, mutta ylettyvät reunoihin asti. Lohiviipaleet kannattaa laittaa rieskan keskelle pitkän sivun suuntaisesti, jotta ne eivät tule rullatessa ulos. Halutessaan lohen voi myös silputa vaikka saksilla ja sekoittaa tuorejuustotahnaan.

Täytteiden levityksen jälkeen rieska pitää rullata varovasti. Rullaa rieskaa siis pitkältä sivulta, ja yritä tehdä alusta mahdollisimman tiivis, jotta rulla pysyy paremmin kasassa. Älä purista rullatessa liikaa, etenkään lohiviipaleiden kohdalta, muuten ne siirtyvät ja tulevat rullasta ulos.

Sitten kun rieska on rullattu, kääri se alla olleeseen folioon ja laita jääkaappiin. Anna rullien jäähtyä jääkaapissa mielellään tunti tai yli. Kun rullat ovat jäähtyneet tarpeeksi, avaa foliopaketit ja leikkaa mahdolliset tyhjät päädyt pois. Töki sitten hammastikkuja/coctailtikkuja rulliin noin 2cm päähän toisistaan, riippuen kuinka paksuja viipaleista haluat. Sitten leikkaa hyvin terävällä veitsellä varovasti tikkujen välistä, ja siirrä palat tarjoiluastialle tikkuineen. Koristele tarjoiluastia esimerkiksi tillillä.

Yhdessä rullarieskapussissa on seitsemän rieskaa, ja jokaisesta rieskasta tulee noin 7-8 rullaviipaletta.  Riippuen tilaisuudesta ja siitä kuinka monta palaa varaa henkilöä kohti, tästä riittää noin 10-20 ihmiselle.

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 0 Kasvis-Rieskarullat
  • 2 1 Kylmäsavupororulla
  • 1 3 Kalavoileipäkakku
  • 3 2 Kylmäsavulohirulla
  • 7 7 Tonnikala rieskarullat
  • 0 0 Naudanpaisti- ja kylmäsavulohitahna

Kommentit

viccy
Helposti omaan makuun sopivaksi muunneltava resepti, joka sopii juhliin ja illanistujaisiin.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään