Hirssilastut

Reseptiä katsottu 5 816 kertaa
9 annosta | Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
2 dl hirssihiutaleita (runsas)
1,5 dl sokeria
1 dl tapiocatärkkelystä
1 dl auringonkukkaöljyä
dl vettä)

Ohjeet

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten auringonkukkaöljy (ja vesi). Taikina ei saa olla liian löysää, lisää tarpeen mukaan hirssilastujen määrää. Vettä voit lisätä jos taikina on liian jähmeää (kuivaa).

Nostele leivinpaperille kekoja taikinaa ja tasoittele sormin tiiviiksi kasoiksi (helpoin). Toisin kuin sukulaisensa kauralastut, nämä eivät leviä paljon uunissa. Jos taikina seisoo kauan esim. odottaessaan uunin lämpeämistä, sekoita se ennen kuin nostelet paperille. Öljy erottuu taikinan seisoessa.

Paista 200°C 10-15 minuuttia, eli kunnes ruskettuvat vähän reunoilta. Älä yritä paistaa kokonaan ruskeiksi; minun ainakin tuli palaneen käry uunista, kun annoin olla pari minuuttia liian kauan (palaneetkin tosin olivat ihan hyviä :D).

Anna jäähtyä, hirssilastut kovettuvat rapeiksi jäähtyessään.


Kommentit

miiskuneiti
Hirssilastut on kehitetty viisi vuotiaalle moniallergikkotytölle hänelle sallituista aineista kauralastujen ohjetta mukaillen. Tytön sallitut aineet suunnilleen hirssi, tapioca, bataatti, auringonkukkaöljy, sokeri, suola, banaani, rypäle, vesimelooni, mustikka, päärynäpiltti, kurkku, hirvi ja vatajan nitriititön nakki. Lisäksi vaihtelevasti muita ruoka-aineita. Rapeat keksit katosivat suuhun nopeasti, niin pieneltä kriitikolta kuin myös meiltä muilta! Ohjeen taikinasta tulee 9-12 keksiä. Ohjetta voi muunnella esimerkiksi lisäämällä taikinaan rusinoita.