Pekonikääreiset Uunimakkarat Perunamuusipedillä

Reseptiä katsottu 7 401 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle
2 kpl / Paketti Uunimakkaraa
1 paketti pekonia
lohkoja koskenlaskijaa / vahvaa juustoa
3.3 dl ruokakermaa
suuri nokare voita
2 kpl kananmunia
1 kokonainen purjo
1 kokonainen ruokosipuli
1-2 kokonaista punasipulia (pientä)
6-8 sopivankokoista perunaa
uunikulho tai pata

Ohjeet

Perunamuusin valmistus:

Pese, kuori ja keitä perunat (mieluiten hieman raaka tai juuri kypsynyt kuin yli), parhaiten tähän sopii jauhoiset perunat, mutta suosittelen käyttämään jauhoisia ja keskikiinteitä perunoita sekaisin. Leikkaa purjo ja persilja hienoksi. Laita kippoon kypsät perunat ja survo hieman perunoita rikki. Lisää mukaan pullo ruokakermaa, nokare voita, hyppysellinen suolaa, purjot ja sipulit. Survo taas hieman, ja varaudu nopeaan vaiheeseen: Nopeasti lisää mukaan kananmuna ja survomalla sekoita hyvin (älä survo liiaksi, tässä kuuluu olla hieman sattumia), ennen kuin kananmuna kerkeää hyytymään. (testaa suolaisuus, lisää ja sekoita tarvittaessa, jos tuntuu liian kuivalta, lisää loraus maitoa ja voita)

 

Maggarat:

Lisää valmis perunamuusi pataan tai voideltuun kulhoon ja siirry käsittelemään makkaroita. Viillä makkaran pintaan n. 1/3osa makkaran paksuudesta lovia ja tunge niiden väliin kiiloja koskenlaskija juustoa. Tämän jälkeen ota pekonia ja kääri pekoniin koko makkarainen komeus. Laita nämä uunikippaan/pataan perunamuusin päälle ja uuniin 175 asteeseen 45 minuutiksi. Tämän jälkeen ota kansi pois ja 225 asteessa grillivastuksella anna paahtaa 15 minuuttia uunin keskivaiheilla tai 5 minuuttia 250 asteessa ylävastuksella. (varmista että kippasi kestää näitä lämpötiloja)

Ota pois uunista ja laita kansi takaisin päälle, odota 20-30 minuuttia kunnes ruoka on levännyt ja eiku syömään.

 

Vinkki:

  • Jos käytät normaalisuolaista voita tai aitoa voita, et välttämättä tarvitse suolaa lisäksi muusiin.
  • Maitoainekset voidaan korvata laktoosittomilla vaihtoehdoilla
  • Voit lisätä annokseen kerroksen uunikasviksia perunakerroksen ja makkarakerroksen väliin. Makkaroista poistuva neste höyrykypsentää kyllä raa-at kasvikset tai voit tarjota kasviksia erikseen keitettynä.
  • Voit muusata myös perunamuusin suoraan uunikattilaan tai vuokaan, tällöin koko komeus valmistuu yhdessä astiassa.
  • Jos syöjiä on useampi, lisää perunaa ja jokaista 5 perunaa kohden yksi kananmuna.

 


Kommentit

JHawx
Jos sinule jää hieman pekonia yli, voi sen silputa todella hienoksi, ruskistaa hieman pannulla ja lisätä perunamuusin sekaan, tai seuraavana päivänä lisätä perunamuusin sekaan ja sellaisenaan ihan hyvää välipalaa.

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.