5 536
5 536

Rapujen naatintaohje

Raaka-aineet

Jaa resepti

Ohje

1. Napsauta poikki ravun "saksikädet". Ota saksista tukeva ote ja katkaise sakset ensimmäisen nivelen kohdalta. Ryystä molemmista kappaleista mehut. Katkaiset sakset rapuveitsen reikää apuna käyttäen. Ryystä taas mehut. Avaa saksien reuna ja kaivele lihat veitsellä. Tee näin molemmille saksille. (katso samalla kuvasarjaa)

2. Ota ravusta tukeva ote. Katkaise kiertämällä pyrstöosa muusta ravun ruumiista. Poista selkäpanssari niin että selkäpuoli osoittaa lautasta vasten, silloin hyvät mehut jää talteen. Ryystä panssarin mehut. Kaivele veitsellä panssarin sisäpinnalta rapuvoi. Yläruumiissa panssaria vasten on ohut kerros lihaa, ota talteen. Jos syöt tyttörapua, tässä vaiheessa löytyy myös ravun mäti, ota talteen. (Älä syö harmaita osia, ne ovat ravun sisäelimiä).

3. Halkaise pyrstön alapuoleta pyrstökappaletta hieman. Yritä saada pyrstöliha kokonaisena pois. Pyrstölihan yläpäässä, ravun yläpuolella on mustasuoli (peräsuoli), poista ehdottomasti!!

Muista aina ryystää kun leikkaat, halkaiset tai kaivelet rapua, se kuuluu asiaan!!

Kommentit

Hillda
Tämä on vain minun tapani tuhota rapu, monia muitakin tapoja on olemassa, mutta minulle "rapuneitsyelle" tämä oli helpoin tapa.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään