Jättimäinen cupcake

15 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

50 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
½ dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl vaniliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
75 g tummaa suklaata
päälle
vaahtoutuvaa suklaakastiketta TAI
1 dl kermaa ja 150 g tummaa suklaata

Jaa resepti

Ohje

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Sekoita voi, sokeri, kananmuna ja maito keskenään. Sekoita kuivat aineet, vehnäjauhot, kaakaojauhe, vaniliinisokeri ja leivinjauhe keskenään erillisessä kulhossa ja lisää ne voi-sokeri-kananmuna-maito seokseen hiljalleen sekoittaen. Rouhi suklaa ja lisää muun taikinan joukkoon.

Voitele vuoka cupcakea varten. Tälle taikinamäärälle parhaiten soveltuu noin 16-17 cm halkaisijaltaan oleva "lasten kakkuvuoka". Kaada taikina huolellisesti voideltuun vuokaan. Huom! Taikina kohoaa todella paljon, joten älä täytä vuokaa paljoa yli puolenvälin. Kannattaa myös varata alle tyhjä pelti ja leivinpaperi, mikäli kakku pursuaa yli reunojensa.

Paista jättisuurta cupcakea uunin keskitasolla 200 asteessa 20-30 minuuttia. Cupcake on valmis, kun hammastikulla kokeiltaessa cupcakesta ei jää taikinaa tikkuun. Nosta jäähtymään.

Vatkaa vaahtoutuva suklaakastike tai kerma (ja sulata suklaa). Varmista, että cupcake on jäähtynyt ennen päällisen pursottamista - muuten se leviää ja valuu pois kakun päältä! Pursota cupcaken päälle haluamallasi tavalla. Cupcakeen saat kivasti ilmettä erilaisilla sokerikuorrutekoristeilla sekä nonparelleilla!

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 2 Omena pähkinä marenki muffinsit / cupcake
  • 0 0 Daim cupcake
  • 2 2 Kuningatar cupcake
  • 1 1 Kuningatar cupcake
  • 57 6 Suklaamuffinit
  • 10 1 Jättimäinen Coca Cola Kumikarkki

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään