Reseptikommentit

Helppoa ja Hyvää! 🧝‍♀️🔆
22.01.2021 Aura
komeita peukkuherkkuja
Oli todella herkullisia, kun tehtiin näitä vappuna ja aiomme tehdä näitä tänä viikonloppuna uudestaan! Kiitos reseptistä!
12.05.2016 Krisukk
Haluan kertoa siitä, että sinimailasen itujen idätyksessä on tärkeää myös että idun kuoret "kylvetetään pois idusta, jotta ne eivät mätäne itujen joukossa ja saa aikaan bakteerikantaa. Idut pitään nykkiä irti toisistaan ja huiluttaa vedessä. Painaa sitten upoksiin hetkeksi, että siemenet pääsee kellumaan veden pintaan. Ohje tuli aikanaan Anne Wigmoren Eläväravinto kurssilla jo. Minulla on iso kylvetysastia (lasia tai terästä parempi kuin muovinen) erittäin puhtaat kädet tai kertakäyttöhansikas kädessä, 3-4 pvää kasvaneet idut kylvetetään runsaassa haaleassa vedessä. Irtonaiset kuoret kelluu veden pinnalla. Paina reikäkauhalla ituja upoksiin ja kuori kuoret pois kauhalla veden pinnalta, tai kallista lavuaariin, niin etteivät idut valu mukaan. Idut pilaantuu mätänevistä aineksista ja kuori mätänee ensimmäisenä. Toinen seikka on itujen oikea säilytys jääkaapissa. "Ilmapussi". Laita kylvetettyjä ja valuneita (4h) ituja elintarvikepussiin ja pyöräytä pussia monta kertaa käsiesi välissä että sen suu sulkeutuu ja pussiin jää ilmaa. Laita pussi löysään solmuun ja aseta se jääkaapin hyllylle solmu alaspäin. "Pienois kasvihuone) Idut jatkaa kasvua 5-6 pvää ja ovat tuoreita syötäväksi heti. Ruskeaksi muuttuneita tai märkiintyneitä ituja (mätänevät) ei saa syödä. NIIhin muodostuu myrkkyjä ja bakteereita jotka leviää myös tuoreisiin ituihin, niistä voi saada vatsavaivoja. Käsien hygienia, ituja käsitellessä on ensiarvoisen tärkeää samasta syystä. esim. salmonella ja muutkin bakteerit tykkää kasvaa iduissa, jos niitä käsistä sinne kasvamaan laitetaan. Tarkasta ennen syömistä myös ostamiesi itujen väri ja se ettei niissä ole märkintyneitä alueita (värimuutokset). Älä säilytä ituja avonaisesti jääkaapissa muiden elintarvikkeiden kanssa. Jääkaapin bakteerit pilaa idut. Siis muovirasiaan tai ilmapusiin. Kevät on idätyksen parasta aikaa ja monet siemenet itää parhaiten.
Aivan mahtavia! Kiitos hyvästä ohjeesta! Ohjeesi helpotti paljon vegaanin vappua! Ei tervinnut itse mitään ruveta keksimään... =)
oikein herkullinen herku nam,nam
13.04.2011 rexi65
Tätä testaan tänä viikonloppuna :) kiitos ohjeesta!
10.09.2010 delis
juu eiköhän tohon ihan mikä vaan juusto käy, itella vaan ei oo kauheesti valinnan varaa ku ei kaupassa oikeen ole.
23.04.2010 Kawaii
Minä käytän vallan Tofutti -nimistä soijajuustoa. Se on mielestäni soijajuustoista parhaimman makuista. Voisi kokeilla sitä tähän.
Kiitos! yritän ottaa hyviä kuvia että joku viittis edes kokeilla reseptejä :D
03.12.2009 Kawaii
näyttää erittäin herkulliselta =) ruokakuvasi ovat upeita, ja ihanan tarkkoja.
K kaupasta minä niitä olen ostanut ja kyllä niiden siinä samassa paikassa pitäisi varmaan olla kun suikaleidenkin, jos niitä siinä kaupassa on. mutta voi tietenkin olla ettei niitä tilata. ihan tavallisista kaupoista noita kait saa. itse niitä mun tietääkseni ei voi tehdä(?)
18.08.2009 Kawaii
Mistä noita soijaleikkeitä saa? Vai tehdäänkö niitä itse? Ainakaan käymissäni kaupoissa (s-market ja prisma) en ole soijaleikkeitä koskaan löytänyt. Ainoastaan niitä soijarouhe, soijapaloja ja soijasuikaleita olen löytänyt...
Ihan tavan pussi vois olla hyvä...? Minä olen kahdella lusikalla "suostutellu" sen täytteen.. En ole vielä pursotettavalla kokeillut. Tuorejuustoa, fetaa, pinjansiemeniä yms. olen sotkenu ja sillä seoksella täytelly. Tosin teen kyllä isompia satseja ku kaks :)
12.08.2009 Teya
Ole hyvä vaan! En laittanu täytettä paljoa ni pysy hyvin sisällä. oli vaan pikkusen vaikee ensi saada se sinne :D onko jotain vinkkiä miten sen saa helposti? ajattelin pursotin pussia, mut se voi olla vähän turha muutaman lusikallisen kans ku kaikki jää siihen pussiin kuitenki :D
11.08.2009 Kawaii
Kiitti kivasta täytevinkistä! Ite oon paahtanu leikkeet uunissa niin ei tarvitse varoa täytteiden tippumista :)
11.08.2009 Teya
ku mulla on toi sieniohje ni vedin juustohöylän kanssa siihen vaan siivuja päälle, en siis raastanu sitä juustoa, ja ihan hyvä siitäki tuli :D
28.07.2009 Kawaii
Mä käytin kanssa edam tyyppistä, muistin ihan väärin tossa ekassa viestissä :D tosta sulamisesta, se sulaa semmoseksi mössöksi ihan sika nopeesti, mut pitää muotonsa ties kuinka kauan (en ite raastanu ku ei oo varaa raastimeen) ni tökin sitä ja levittelin monta kertaa paiston aikana ni sain siit sit lopulta ihan onnistuneen. tein siit oman ohjeenki, siis eri täytteellä.
28.07.2009 Firebay
oli juu, lorahti itellä vähän liikaa suolaa mutta ens kerralla sitten vähän vähempi :D
28.07.2009 Kawaii
Ja mä olen käyttäny sitä edam tyyppistä, en sitten kyllä niistä muista mauista tiedä.
28.07.2009 Kawaii
mä en sitä kylmiltään menis syömään, on se koostumus jo semmonen että mureneeja on vähän jauhomainen. uunin jälkeen on paaljon parempi, kestää kyllä vähän kauemmin sulaa kun tavallisella juustolla.
28.07.2009 Kawaii
Miltä mahtoi cheezly kiekkojuusto maistua paistettuna. Ostin joskus leivän päälle, kun siinnä luki jotain "aito cheddarin maku" tai jotain siihen suuntaan mut se oli lähes P*skan makuista, ainoa keino oli lämmittää sitä mikrossa (juustoa kun se oli leivän päällä) jotta sitä saattoi edes vähän syödä. Miten on siis tuleeko uunissakäytön jälkeen paremman makuiseksi?
24.07.2009 Firebay
Varmaan hyviä, sienistä saa jokatavalla hyviä!
24.07.2009 Påla