Reseptikommentit

Eipä kohonnut paljon. Reseptin mukaan tein.
22.12.2023 Hirki
Mulla on jostain kumman syystä vähän tavallista isompi uuni, tällä ohjeella sain kerrankin koko pellin täyteen! Ennen paistoa luulin jo epäonnistuneeni kun taikina oli niin ohut levitettynä, mutta huoli oli turha.

Olin jo alkanut leipoa kun huomasin että leivinjauhe oli loppu, nopean googlailun auttamana korvasin maitomäärästä 2dl kermaviilillä ja leivinjauheen tilalle 2,5tl ruokasoodaa.

Saatoin paistaa tätä liian pitkään, sillä lopputulos oli mun makuun turhan tiivis ja kuiva.

4/5 teen uudelleen
Mä korvaan tuon maidon aina seoksella
2¹/²dl kahvia ja 0.5dl maitoa.
Aivan liian paksu pohja tulee tällä, muuten kyllä hyvää.
Tein viimeviikolla Valion ohjeella ja sillä tuli aavistuksen liian kuiva pohja, ja aavistuksen liian ohut pohja. Mutta maku oli kaikenkaikkiaan parempi. Tein sen vahingossa voimakassuolaisesta voista, mutta yllätyksekseni niistä tuli tosi hyviä - eivät olleet hirmu hyviä heti valmiina, mutta muutama tunti jääkaapissa ja tosi hyviä tuli. Siis Valion reseptillä. Ehkä se suolainen voi + kaakao toi todella kaakaon maun esille?

Tässä reseptissä käytin ihan tavallista voita.. reseptissä hyvää oli se, että tuli kyllä meheviä. Ehkä jopa liian ”kosteita” omaan makuun. Ja ehdottomasti liian makeita. Ei ollut jotenkin mitään kaakaon makua edes, vain makea leivos. En käyttänyt kummassakaan reseptissä kahvia täytteessä, eli tein suklaaruutuja tavallaan. Ehkä kahvitäyte olisi tuonut sitä jotain muuten tosi tylsän makeisiin mokkapaloihin.
Kokeilussa on tällä hetkellä. Ennen, kun olen mokkapaloja tehnyt, pohjasta ei ole tullut tarpeeksi paksu, mutta nyt tulee sellainen, kuin haluan.
Oikeastikko 5 teelusikkaa leivinjauhoja?
Tää on paras resepti. Kuorrutteen tosin tuplasi😄😋
Erittäin hyvä resepti,pohja tehty ja erittäin muhkea! Täytteen kahvia mietin,että kuuma vai kylmä?
15.01.2022 T_K
Paras resepti mokkapaloille tähän mennessä. 🤎
Tein gluteenittoman version vaihtamalla jauhot Virtasalmen pullajauhoihin.
27.10.2021 Catzuli
Maailman parhaaaaat mokkapalat!!! Helpot oli tehdä ja myös syödä!!!
Ei tullut sinulle mieleen että olisit koittanut kypsyyttä vaikka tikulla? Olisit jatkanut vain paistamista etkä luottanut siihen annetuun aikaan.
Sitten oliko sinulla tämä taikinamäärä laitettu uunipellille , jos oli pienempi vuoka niin aikaa oisi tarvinnut lisätä koska taikina on paksumpaa.
Sitten vielä onko uunisi kunnossa. Uskalla vaan ensikerrala koikeilla, ota näitä seikkoja huomioon. Meillä kaikilla kun on aivan erinlaiset uunit niin pitää luottaa omaan uuniin.
Harjotus tekee mestarin ;o))
07.07.2020 naija
Tehtiin torttua ja pidettiin 45min uunissa.. AIVAN RAAAAKAAAA SIIS _AIVAN_ RAAKAA
Kyllä olisi pitänyt kiehauttaa kaffet ensin...
Rakas vaimoni pyysi minua eilen, virallisena mokkapalapäivänä, minulta pellillisen mokkapaloja, jotta hän saisi viedä niitä työpaikalleen kun "oli hänen vuoronsa".
Tein tuon reseptin mukaan, hyviä tuli.
Koska tiedän hänen työyhteisössään olevan kitisijöitä, jotka haluavat gluteenitonta, vaikka siihen ei ole terveyden puolesta tarvetta, vaihdoin vehnäjauhot perunajauhoihin. Kun maitoa ei jääkaapissamme ollut, käytin maidon tilalla appelsiinituoremehua, antoi ihan kivan vivahteen. Paloista tuli tosi kuohkeita, pellillisestä leikkasin 45 annospalaa.
Pohjasta jätin rasvan kokonaan pois ja kuorrute oli kyllä aivan liian löysää tuolla tomusokeri määrällä.
13.07.2019 Rita77
Tehtiin näitä tyttären kanssa kesäpäivän iloksi. Aluksi myös minä ihmettelin sokerin määrää ja siitä johtunutta kuohkeutta, mutta ymmärsin syyn maistettuani taikinaa. Upea resepti!! Jatkossa tehdäänkin Mokkapalat tällä ohjeella! ♥
Ihana oli löytää juuri tämä äidiltä aikoinaan saatu resepti täältä 😍 tosin mitat olivat kahvikuppeina, mutta hyvin vähän erilainen muuten😊 parhaita mokkapaloja. VINKKI: Lisää kuorrutteeseen ruokalusikka tai pari (maun mukaan) capuccinojauhetta. On hyvää, itse käytän bellarom caramel cappucinojauhetta 😋
28.03.2019 maricee
Ensin säikähdin pohjaan tulevan sokerin määrää, mutta olin jo ne taikinaan kaatanut.minun ei tarvinnut voita laittaa pohjaan ollenkaan, sopivan löysää tuli ilmankin.
Päällysteeseen laitoin enemmän tomusokeria.
14.08.2018 Katty
Uskomaton maku ja se tuli kunnia paikka reseptivihkooni
05.03.2018 Ninaek
Muuten onnistui ekakerralla mutta kahvi vähän natisi hampaissa? Olisiko pitänyt keittää kun ei ohjeessa ollut?
18.12.2017 Jaska53
Sain eilen maistaa juuri tämän reseptin Mokkapaloja ja totesin, että ne ovat parhaimmat ikinä!
NAM&Peukku10. Perinteinen leivonnainen. Myös meidän perheen kaiken ikäisten herkku. Tekotapoja ja reseptäejä on runsaasti...HYMY
Nam!!! Tosi hyviä tuli :)
Tämän mokkapalaohjeen ulkoistan ehdottomasti äidilleni (siis minä en leivo - koskaan, milloinkaan)- On niin mehevän tuntuinen, että kutsumme perheeni maiskuttelemaan tätä herkkuva::))
Varma ohje! Kyllä kelpaa juhlaan ko juhlaan näitä leipoa! Kiitos hyvästä ohjeesta!
Hyviä tuli - minäkin muuntelin laitoin pohjaan vähemmän voita - ja päällykseen voin sijasta n 2-3 rkl ( 2 lorausta ) rypsiöljyä - varsin hyvää tuli...
Resepti oli selkeä ja sain kaksi pellillistä tehtyä kun en tehnyt paksuja. Hyvä äitienpäivä leivos.
Teen tällä ohjeella toistekin.
12.05.2013 lelluk
Ihanan näköisiä, ja muhkeita tuli :D
15.03.2013 mmiksu
Tuli kyllä hyviä! :) Kiitos reseptistä!! Kohta alan ehkä tekemään.. ;)