Parsaa kolmella tavalla & pappardellea 5.5.2024

1 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

n.500 g parsaa
n.0,5 dl sipulia (kevätsipulia/salottisipulia)
hienonnettua persiljaa
tilkkanen kermaa
parsan keitinlientä
suolaa & pippuria maun mukaan
valkoviiniä
sokeria
etikkaa
n.100 g juustoa (pala sinihometta, pala Lidlin saksanpähkinäjuustoa)
cheddaria tai parmesaania päälle raasteeksi
pappardelle-pastaa
tilkka oliiviöljyä

Jaa resepti

Ohje

Tehdessä syntynyt resepti joka oli niin hyvä että piti tulla laittamaan se talteen. Tässä hyödynsin myös vapulta jääneitä juuston jämiä, käyttää voi mitä haluaa, tuorejuustot ja sulatejuustot sopii yhtä hyvin.

Tähän tulee parsaa kolmella tavalla: pikkelöitynä, keitettynä ja soseena. Pastana voi käyttää mitä vaan mutta mulle toimi pappardelle tähän parhaiten. 

Pese parsat ja katkaise puumainen tyvi- älä heitä tyviä pois vaan hyödynnä ne tuomaan lisämakua keitinliemeen. Keitä tyviosia suhteellisen niukassa suolatussa vedessä ja puristele mahdollisimman paljon makua niistä ennen kuin heität pois.

Ota n200g parsaa erikseen ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. Keitä ne tyvien keitinliemessä (lisää vettä tarvittaessa, kovin runsas ei nesteen määrän tarvitse olla!), valuta ja sen jälkeen soseuta sauvasekoittimella, notkista talteen otetulla parsaliemellä tarvittaessa, sitruunanmehullakin voit notkistaa, tarkista suola. 

Tee pikkelöintiliemi, ota n.1/4 dl- 2/4 dl parsan keitinlientä ja liuota siihen sokeria, lisää etikkaa. Maistele ja jäähdytä. Ota muutama parsa (4-6kpl) ja kuorimaveitsellä leikkaa pitkittäin ohuiksi nauhoiksi. Laita jäähdytettyyn liemeen ja anna maustua.

Tässä vaiheessa voit laittaa pastaveden kiehumaan ja valmistaa kastike loppuun asti-> Kiehauta kasarissa loppu parsaliemi, lisää tarvittaessa vettä ja suolaa ja keitä loput parsat siinä nopeasti, voit paloitella valmiiksi tai keittää kokonaisena, ihan miltä itsestä tuntuu. Siirrä syrjään.

Freesaa nopeasti pannulla pienessä oliiviöljyssä sipulit, lisää valkoviiniä ja anna kiehahtaa. Lisää juustot ja kermaa, älä kuitenkaan völjää kermaa, hieman vain. Lisää myös parsasose kastikkeeseen ja suolaa & pippuria. Maista ja lisää tarvittaessa makuja. Lisää kypsennetyt parsat, itse laitoin ne paloina. 

Tällä välin pappardelle on saanut kypsyä reilusti suolatussa vedessä. Kun se on al dente tai sinun suuhusi sopivaksi kypsynyt, valuta (jätä taas keitinvettä talteen!) ja lisää se kastikkeen joukkoon. Notkista tarvittaessa joko parsan keitinliemellä tai pastavedellä. 

Annostele ja lisää päälle pikkelöityä parsaa sekä raastettua juustoa. Omani oli cheddaria koska käytin tosiaan vapun jämäjuustoja pois. Lisäsin päälle myös kevätsipulia ja persiljaa.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 9 7 Keväinen ParsaRisotto
  • 5 3 Västerbotten-parsapiirakka 23.4.2021
  • 4 3 Parsacannellonit 8.5.2022
  • 3 1 Parsa&kalkkunapasta 10.5.2021
  • 2 4 Parsa-retiisi salaatti
  • 2 1 Parsagalette (GL) 1.5.2022
  • 1 2 Broileriparsakeitto

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 2 Rosépippuripossua & pappardellea
  • 5 4 Valkoista Parsaa ja Hollandaise-kastiketta
  • 3 1 Tonnikalaa kolmella tavalla - Nigiri&Temaki sushi ja Maguro Butsu
  • 15 5 Parsaa uunissa & helppo hollandaisekastike
  • 4 0 Härkää & pappardellea
  • 5 3 Parsaa ja Parmankinkkua

Kommentit

Taskuvenus
Niin hyvä pasta että piti tulla ylös kirjaamaan vaikka se onkin vaikeaa kun lennossa säveltää menemään. Mutta kyllä tästä selvän saanee.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään