Maukas Lanttulaatikko / lanttulooraa ilman munaa ja kermaa

8 annosta 2 - 3 h

Raaka-aineet

2 kg Lanttuja
7 dl Vettä
1 tl Suolaa keitinveteen
ripaus Valkopippuria keitinveteen
ripaus Kanelia keitinveteen
Mausteet valmiiseen lanttusoseeseen
0.5 dl Siirappia
0.5 tl Valkopippuria
0.5 tl Kanelia
(1 tl Suolaa )
(Päälle korppujauhoja ja voita)

Jaa resepti

Ohje

Et todellakaan tarvitse lanttulooraan kermaa ja kananmunaa. Keitinliemen voit käyttää kokonaan muuhun muttei lanttulooraan! Lantun makea maku pääsee oikeuksiin!

Kuori lantut kunnolla kaikki vihreä pois. Pilko lantut oman mielen mukaan isoiksi tai pieniksi. Keitä suolavedessä kypsäksi.  Keitinveteen voi laittaa ripauksen valkopippuria ja kanelia. 

Kaada kaikki vesi pois. Soseuta kypsät lantut sähkövatkaimella,  sauvasekoittimella tai pusertajalla. Sekoita joukkoon kaneli, valkopippuri, suola ja siirappi.

Voitele 2kpl 0.8dl- 1l vetoisia alumiinivuokia öljyllä tai voilla. Jaa maustettu lanttusose vuokiin ja painele haarukalla kuvioita pintaan. Halutessasi ripottele päälle korppujauhoja ja pieniä voi nokareita,  mutta on hyvää lanttulooraa iilmankin. Voit pakastaa soseen tässä vaiheessa ja paistaa myöhemmin. Voit pakastaa myös valmiin lanttulooran.

Paista 30min 200° jonka jälkeen laske lämpö 150° ja paista 1.5-2h. Kuten kuvasta näkyy lanttulaatikko on niin hyvää ettei ehdi edes kuvaamaan kun pitää jo maistaa...

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

PinkLady
Isoäidin ja äidin vanha resepti 1900- luvun alkipuolelta. On munaton, maidoton, laktoositon, tarvittaessa gluteeniton muttei missään nimessä mauton! Ihana makeus tulee lantutusta itsestään.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään