Kana-riisivuoka

4 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

1 rkl Öljyä
400 g Kanan jauhelihaa
185 g Sipuli
4 tl Paprikajauhetta
1 tl Sokeria
1 tl Suolaa
0,5 tl Rouhittua mustapippuria
0,5 tl Cayennepippuria
1 rkl Valion voita (1,4 %)
3 Valkosipulinkynttä
400 g Mutti Polpaa
6,5 dl Kanalientä (Knorrin annosfondi)
120 g Valion smetanaa (42 %)
4 dl Pitkäjyväistä riisiä

Jaa resepti

Ohje

1 rkl = 10 ml, 1 tl = 3,33 ml - sama laulu reseptistä toiseen. 

Jauheliha pöydälle, paista se puolen tunnin päästä. Ennen sitä hienonnetaan sipulit (sipuli aina ennen valkosipulia), sekoitetaan kuivamausteet ja tehdään kanaliemi isoon kulhoon. Ota smetana huoneenlämpöön. 

Paista kana. Lisää sipuli ajoissa pannulle, jotta se ehtii pehmetä. Mausteseos vieraili pannulla kolmen minuutin ajan. Voinokare puolestaan kaksi. Tuoreelle valkosipulille riitti minuutti. Kun lisäsin mausteseoksen, oli lämpö 4/6:lla. Kun valkosipulin, oli levy 2/6:lla. 

Proteiini maalissa, kaada tomaattimurska joukkoon. Jatka kanaliemellä. Sekoita tasaiseksi. Lusikoi smetana isoon kulhoon. Lisää lientä vähitellen koko ajan sekoittaen. Kun smetanaseos on lämmintä ja ohutta, siirrä se kulhosta pannulle. Sekoita tasaiseksi. 

Kiehauta, sammuta lämpö, siirrä sivuun. Uuni 200 asteeseen. Nostin vuoan matalareunaisen pellin päälle ja mittasin siihen 4 dl pitkäjyväistä riisiä. Kun uuni on lämmennyt, valuta kanakastike mukaan, sekoita tasaiseksi. Vie uunin alatasolle. 

Kypsennä 40 minuutin ajan. Anna levätä viidestä kymmeneen minuuttiin. Kaveriksi jotain salaattia, jos vain jaksaa. En jaksanut, olen todella laiska. 

Tomaattiset ruuat ovat toisena päivänä parempia, joten tämän voi tehdä etuajassa jääkaappiin. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään