Koskenlaskijan jauhelihakeitto

8 annosta

Raaka-aineet

1,5 kg Yleisperunoita
0,5 kg Porkkanoita
Kanalientä (2 Knorrin annosfondia)
250 g Koskenlaskijaa
800 g Paprika-valkosipulikanaa
250 g Karamellisoitua sipulia
0,5 dl Tuoretta sitruunamehua
Tuoretta persiljaa
Näin maustoin jauhelihan (kaksi erää)
0,3 dl Öljyä
2 tl Paprikajauhetta
400 g Kanan jauhelihaa
1 tl Suolaa
0,5 tl Rouhittua mustapippuria
3 Valkosipulinkynttä
Karamellisoitu sipuli
3 rkl Valion voita (1,4 %)
250 g Sipulia
1 rkl Sokeria
70 g Tomaattisosetta

Jaa resepti

Ohje

Kun kotiläksyt tekee autistisen tarkasti, menee koe vahvasti. Jälleen keitto, joka kannattaa ottaa mukaan omalle suosikkilistalle!

Hienonna sipulit. Ota kanat huoneenlämpöön. Levy täysille ja voi pannulle. Kun se on sulanut, lisää sipuli ja sokeri. Laske alhaiselle keskilämmölle (1/3) ja sekoita tasaiseksi. Karamellisoi noin puolen tunnin ajan. Älä sekoita montaa kertaa, niin väri tarttuu paremmin. Samalla hoituu kätevästi kasvisten kuoriminen ja pilkkominen. Kun sipulissa on omaan makuusi sopivasti väriä, laita tomaattisose mukaan ja pidä kolmesta viiteen minuuttiin, välillä sekoittaen. Siirrä sivuun johonkin pieneen rasiaan. 

Hienonna valkosipulinkynnet molemmille kanapaketeille ja ota muut mausteet vierelle. Paista proteiini kahdessa erässä, valkosipuli lisätään viimeisellä minuutilla. Paprikajauhe kannattaa lisätä ensimmäisenä. Aseta valmiit jauhelihat sivuun isoon kannelliseen rasiaan. Leikkaa nyt paketti Koskenlaskijaa pieniksi kuutioiksi.

Porkkana ja peruna kattilaan (käytin viiden litran kattilaa). Vettä sen verran että peittyvät. Knorrin kanafondit mukaan ja levy kutoselle. Kun alkaa kiehumaan, tiputa keskilämmölle. Lisää sulatejuusto viiden minuutin kohdalla. Kaada kana ja sipuli keittoon kymmenen minuutin kohdalla. Kun vartti on täynnä, laita lämpö nolliin ja siirrä kattila sivuun. Vastapuristettu sitruunamehu ja karkeasti hienonnettu persilja joukkoon, sekoita tasaiseksi. Annostele ja nauti! 

Maistele perunaa ja porkkanaa keittämisen loppusuoralla, niin pääset heti perille missä mennään kypsyyden osalta. Tulikuuma liemi pehmentää niitä hieman vielä keittämisen jälkeenkin, joten peruna ja porkkana kannattaa jättää mieluummin napakan kypsäksi kuin kypsäksi. Nauti pehmeän leivän kanssa! Halpa herkkuruoka - iso kattilallinen ruokkii kahdeksan ihmistä ja paljoa ei mene kympin yli.

Alun perin mun ei ees pitäny laittaa tuoretta persiljaa, mutta kun huomasin kokkailun keskivaiheilla että sitä oli puolikas ruukku jääkaapin uumenissa, niin päätin käyttää pois. Ehdottomasti sopivin yrtti tähän. Kevätsipulikin kävisi mainiosti.

Vinkki - Neljäsosan paprikajauheesta (1 tl) voi korvata La Chinatan makealla savupaprikalla. Jos haluat lämpöä, lisää 0,5 tl cayennepippuria paprikajauheen joukkoon.

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 0 Koskenlaskijan makaronilaatikko
  • 2 0 Koskenlaskijan fetalasagne
  • 2 0 Kermainen curry-sitruskanakeitto
  • 16 8 Koskenlaskijan makaronilaatikko
  • 3 0 Lohikeitto
  • 3 0 Kana-riisivuoka

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään