Igorin kana

8 annosta

Raaka-aineet

4 rkl Öljyä
250 g Sipulia
4 tl Paprikajauhetta
1 tl Meiran tulista chilijauhetta
7 Valkosipulinkynttä
800 g Mutin Polpaa
70 g Tomaattisosetta
3 dl Kanalientä (3 dl vettä + Knorrin kana-annosfondi, jossa 6g suolaa)
1 tl Rouhittua mustapippuria
2 tl Suolaa
5 tl Sokeria
1 tl Kuivattua oreganoa
1 tl Kuivattua basilikaa
1 tl Sipulijauhetta
360 g Smetanaa (35 %)
800 g Kanan fileeleikettä miedosti suolattu (0,82 %)
Riisi
9 dl Basmatiriisiä
15 dl Vettä
2 tl Suolaa

Jaa resepti

Ohje

Aikoinaan somessa hehkutettu safka omaan tyyliin. En oo alkuperäisellä tehny, mut väitän et tää mun versio on parempi. Miks näin?

Koska tomaatin ja smetanan suhde on täs parempi (enemmän tomaattia -> enemmän umamia -> herkullisempi), parempi suola ja valkosipulia puolitoista kertaa enemmän (tämäkin umamipommi). Myös kastiketta on reilummin - alkuperäises kanaa ja kastiketta on saman verran, mut tässä soosia tuplasti kanaa enemmän. Riisi saa kunnolla kastiketta, mikäs sen parempaa.

Sokerin määrä saattaa kuulostaa isolta (5 tl), mutta sitä tarvitaan koska kastiketta on paljon ja sen tukipilarit - tomaatti ja smetana - ovat hieman hapokkaita, joten tarvitsevat kaverikseen makeutta.

Nyt niihin ohjeisiin - hienonna sipulit ja kuullota niitä miedolla lämmöllä 10 minuutin ajan tai sen verran, että sipuli on pehmeää ja ottanut hieman väriä. Sitten heitä mukaan punaiset kuivamausteet. Pari minuuttia riittää mausteille - seuraavana puserrettu / hienonnettu valkosipuli, 30-60 sekuntia riittää. Kaada tomaattimurskat mukaan ja heti perään tomaattisose. Mittaa mausteet joukkoon ja kaada hetki sitten tehty kanaliemi mukaan. Levy täysille - kun alkaa kuplimaan, tiputa lämpö 1/6:een ja hauduta puoli tuntia kannen alla. Ota samalla kana huoneenlämpöön.

Kun puoli tuntia on kulunut, siirrä tomaattikastike sivuun ja lusikoi smetana joukkoon, sekoita tasaiseksi. Laita uuni päälle 175 asteeseen. Paista kanafileet nopeasti kuumalla öljytyllä pannulla. 1-2 min per puoli. Ota pieni väri pintoihin ja jätä keskeltä selvästi raa'aksi. Aseta ne uunivuokaan ja kaada päälle tomaattikastikkeen, kanaliemen sekä smetanan sekoitus. Tässä vaiheessa kuutioitua suolakurkkua jos tykkäät. Ite tykkään, mut halusin vetää ilman. Kun uuni on riittävän lämmin, vie se keskitasolle ja pidä siellä puolen tunnin ajan.

Valmista riisi sillä aikaa kun kana on uunissa. Peruna ja pastakin kävisi hienosti. Annokset voi halutessaan viimeistellä karkeasti hienonnetulla persiljalla.

Riisin valmistuu näin - huuhtele riisi neljä kertaa kylmällä vedellä siivilän avulla. Kaada kattilaan ja mittaa vesi mukaan. Suolaa riisi ja sekoita tasaiseksi. Aseta liedelle, laita kansi päälle ja levy täysille. Kun alkaa selvästi kuplimaan, niin tiputa lämpö alhaiselle. Kantta ei nosteta missään vaiheessa! Matala lämpö kypsyttää riisin ja tähän menee noin vartti. 

Ohjeen tulisen chilijauheen tilalla voi käyttää cayennepippuria. Jos et halua ruokaan chiliä, niin nosta silloin paprikajauheen määrää 4 tl -> 5 tl.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään