3 507
3 507

Uusi valkoinen parsa graavilohelle 2.5.2015

2 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

iso nippu vastapoimittua valkoista parsaa
paistinarun pätkä
suolaa, voinokare, pari sokeripalaa,vettä

Jaa resepti

Ohje

Valkoista parsaa valmistat näin :

Kuori parsat perunankuorimaveitsellä. Anna parsan maata penkillä ja aloita kuorinta nupusta alas.( parsa ei katkea näin ) Kun kaikki ovat valmiiksi kuoritut niin leikkaa paksummasta päästä pois kaikkein kovin varsi, saat  ehkä samankokoiset parsatkin näin.

Keitä vesi, suolaa ( 20 gr per litra )  sekä lisää voinokare ja sokeripalat. Voit sitoa parsat nipuksi paistinarulla  , nuput samaan suuntaan : Keitä niput :  kaikkein paksuimmat parsat 8 - 10 min.

Parsaa ei meillä keitetä yleensä kauan, voi vaikka mennä mössöksi ja silloin se ei mene kaupaksi  täällä meidän  kyökissä.

Pari sokeripalaa keittoveteen on vanhojka perinteitä niiltä  ajoilta jolloin joku parsa sattui olemaan hieman kitkerä maultaan, sitä ei nykyään ole sattunut... 

Jos on  kova kiire niin keitä parsat tilkassa vettä kannellisessa astiassa mikrossa, täydellä " vauhdilla" n. 5  min. ( minuutti kerrallaan ja sitten kokeilet kypsyyttä )

Vihreää parsaa ei valmisteta näin !

Sitä ei tarvitse kuoria edes, pois vaan alin nikama varresta ja vaikkapa suoraan grillipannulle, tai kuin meillä ainoastaan 2-3 min kiehuvaan veteen ja sieltä sitten kylmään veteen jotta ei menisi kaunis vihreä väri pois parsasta. Al dente parsa on taivaallisen herkullinen vihannes.

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 6 11 Marinoitu vihreä parsa 17.5.2016
  • 5 3 Valkoinen melonisalaatti 2.6.2022
  • 19 6 Sinappikastike graavilohelle ja katkaravuille
  • 4 8 Korileipä 2.5.2015
  • 6 3 Paneroitu parsa
  • 5 5 Gratinoitu parsa 24.5.2018

Kommentit

Bettan
Taidolla valmistettu parsa on ihanaa vihannes- herkkua, liika duunaaminen on parsan tärvelyä !

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään