Savikkalasagne

1,5 - 2 h

Raaka-aineet

6 dl tomaattisosetta
Valkokastike:
50 g voita tai margariinia
1 dl vehnäjauhoja
1 l kevytmaitoa
2 dl juustoraastetta
mustapippuria ja suolaa
Savikkamuhennos:
6 dl savikkaa
voita tai margariinia
mustapippuria
suolaa
lasagnelevyjä

Jaa resepti

Ohje

Pöytälaatikossani on tomaattisoseen resepti: Tomaattisosetta pakkaseen. Laita reseptin mukaan sose.

Sulata rasva kattilassa ja sekoita siihen vehnäjauhot. Lisää maitoa vähitellen ja keitä kastiketta hiljalleen muutama minuutti. Lisää sitten juustoraaste ja sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kerää jauhosavikan nuoria lehtiä. Niitä saa olla aika paljon. Menevät kasaan valmistettaessa. Huuhtele lehdet ja leikkaa pienemmiksi. Kuumenna pannussa rasva ja laita siihen lehdet. Kääntele niitä ja kuullottele, että muhentuvat. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Ota iso vuoka ja laita pohjalle keros tomaattisosetta. Sen päälle lasagnelevyjä, levyjen päälle savikkamuhennosta ja sitten valkokastiketta. Jatka samalla tavalla niin monta kerrosta kuin vuokaan mahtuu ja aineksia riittää. Viimeiseksi lasagnelevyt ja niiden päälle valkokastiketta. Kaiken päälle vielä juustoraastetta, että lasagne saa kauniin pinnan. Sitten koko komeus uuniin 200 asteeseen ainakin tunniksi.

Lautaselle lasagnepalasen viereen vaikka raikas voikukanlehtisalaatti. Uusia voikukanlehtiä ja ripaus sitruunaa. Raikasta.

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 12 Savikkamuhennos
  • 0 3 Savikkatortut
  • 2 3 Lasagne ilman lihaa
  • 2 0 Helppo & kevyt kasvislasagne
  • 6 0 Kasvislasagne
  • 7 8 Broileri-sienilasagne laihduttajalle

Kommentit

Mustikka
Tarkoituksella laitan aika vähän mausteita kastikkeeseen ja savikkamuhennokseen. Tomaattisoseessa on masuteita aika paljon. Tähän ei ole vielä kuvaa, kun savikoita ei ole saatavilla ...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään