1 463
1 463

pulikan vieroksujan riisipiirakat

Raaka-aineet

puuro:
2 dl puuroriisiä
2 dl vettä
1 l punaista maitoa
1-2 tl suolaa
taikina: (kannattaa tehdä useampi taikina, ei isompaa)
2 dl kylmää vettä
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
3 dl ruisjauhoa
2 dl vehnäjauhoa
kylmää vettä ja pari ruokalusikkaa täytteen levittämiseen
piirakoiden liotukseen:
2/3 (esim 0,5 l) maitoa
1/3 vettä
100 g voita

Jaa resepti

Ohje

keitä puuro ohjeen mukaan.

sekoita öljy, suola ja jauhot kylmään veteen, vaivaa taikinaa hetki, ja lisää tarvittaessa lisää ruisjauhoja, sen verran, että taikina irtoaa käsistä. siirrä taikina toiseen peiteltyyn kulhoon ja tee aina uusi taikina jne.

kun taikinat ovat valmiit. aloita leipominen. jauhoita pöytä hyvin, vaivaa taikinaa vielä tarvittaessa. taikina pallero saa olla pehmeä, muttei repeillä.

kaulitse taikina tavallisella kaulimella isoksi,ohueksi lätyksi n.2mm paksuiseksi. ota sitten pyöreällä muotilla taikinasta paloja (hukkapalat voi käyttää uudelleen) täytä palat puurolla ja rypytä oman mallin mukaan :)

laita piirakat uunipellille vieriviereen joko leivinpaperinpäälle tai hyvin jauhoitetulle pellille. paista uunissa 270 asteessa, kunnes puuron pinnassa alkaa olla rusehtavia pilkkuja.

lämmitä maito, vesi, voiseos. uita siinä valmiit ja vielä kuumat piirakat, toisten vielä paistuessa ja laita hetkeksi valumaan ritilänpäälle (esim uuniritilä), josta siirrät piirakat johonkin vuokaan limittäin vielä hautumaanesim pyyhkeen alle.

liottamista ei välttämättä tarvitse, pelkkä voilla voitelu riittää, mutta näin piirakoista tulee meidän perheen mielestä parempia.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään